«Δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα»

Ηράκλειο
«Δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Δείτε την ανακοίνωση:

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, η περίφημη τροπολογία που η κυβέρνηση έφερε σαν απάντηση στις κινητοποιήσεις μας δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας το πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα - σίτιση - φύλαξη όπως είχαμε προβλέψει.

Επιχειρεί να τακτοποιήσει ζητήματα που έχουν ανακύψει με το χρονικό διάστημα των 24 μηνών, που καθιέρωνε το ΠΔ «Παυλόπουλου» ως ανώτατο χρόνο όριο συμβάσεων ορισμένου χρόνου  το οποίο ξεκινά να προσμετρείται από την αφετηρία ισχύος της τρέχουσας σύμβασης του εργαζομένου, χωρίς να υπολογίζεται πιθανώς προηγούμενη αντίστοιχη σύμβαση. Κατά συνέπεια, ο χαρακτήρας της Τροπολογίας είναι τυπικός και δεν ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Άλλωστε αν η κυβέρνηση ήθελε να το να αντιμετωπίσει οριστικά θα μονιμοποιούσε τους εργαζόμενους αφού οι ανάγκες είναι μόνιμες και εξειδικευμένες ώστε να τακτοποιήσει ζητήματα που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή του άρθ. 16 του ν. 4429/2016, που ελέγχθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως αντισυνταγματικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, απαντώντας χτες από το βήμα της Βουλής στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, δεσμεύτηκε μόνο για την αναστολή της «σφαγής» των εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση του ΠαΓΝΗ και του Βενιζέλειου.

Ζήτησε μάλιστα και τα ρέστα από τους εργαζόμενους, επιστρατεύοντας τη γνωστή κυβερνητική αθλιότητα για «επιλεκτικές κινητοποιήσεις», ισχυριζόμενος ότι πριν, «στα μαύρα χρόνια», «δεν κάνατε τίποτα» και «τώρα που αυτή η κυβέρνηση κάνει κάτι φιλεργατικό θέλετε το μέγιστο»!

Καταλήγοντας βέβαια στο διά ταύτα, είπε ότι «μόνιμη - σταθερή εργασία με τις μνημονιακές δεσμεύσεις» αλλά και «με τους σημερινούς κοινωνικούς συσχετισμούς και τον τραυματισμό της χώρας από την κρίση πρακτικά δεν μπορεί να γίνει».

Φαίνεται πως ο υπουργός και η κυβέρνηση του θα περίμεναν τους εργαζόμενους να τους χειροκροτούν κιόλας γιατί ήταν απλήρωτοι και όμηροι των δικών τους αποφάσεων. Τέτοια χάρη δεν θα τους κάνουμε!

Κάθε φορά που στριμώχνεται από τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, η κυβέρνηση παπαγαλίζει το γνωστό, άθλιο τροπάρι. Ότι η διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ που πρωτοστατεί, για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια και οι εργατικές διεκδικήσεις απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έκανε τα ίδια με τους προηγούμενους.

Καλό θα ήταν ο αναπληρωτής υπουργός και οι άλλοι της κυβέρνησης, πριν ανοίξουν το στόμα τους, να ανατρέξουν στις εκατοντάδες κινητοποιήσεις όπου οργάνωσε το σωματείο μας με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Τα ξέρει αυτά ο Πολάκης, αλλά προσπαθεί να κάνει αντιπερισπασμό με ψέματα και προβοκάτσιες, νομίζοντας ότι έτσι θα μπερδέψει και θα κάμψει την αγανάκτηση των εργαζομένων, στους οποίους η κυβέρνηση τάζει «δίκαιη ανάπτυξη» κι αυτοί αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο ότι μόνο τέτοια δεν είναι.

Καλούμε τους εργαζομένους σε επαγρύπνηση, να γυρίσουν την πλάτη σε αυτήν την πολιτική και τους εκπροσώπους της, να δυναμώσουν τον αγώνα τους ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News