Έφυγε από τη ζωή ο Κρητικός που ξεκίνησε από το μηδέν και έχτισε το μύθο του στην Wall Street

Κρήτη
Έφυγε από τη ζωή ο Κρητικός που ξεκίνησε από το μηδέν και έχτισε το μύθο του στην Wall Street

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Μεσαρά από το θάνατο ενός Κρητικού της διασποράς με αγάπη για την πατρίδα του την οποία και δεν ξέχασε ποτέ.

Ο λόγος για το Μηνά Πολυχρονάκη ένα φτωχό παιδί με καταγωγή από τους Βώρους, που ξεκίνησε με περίσσεια θέληση το ταξίδι του για την Αμερική σε ηλικία 28 χρόνων με όνειρο ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτοδημιούργητος χωρίς καθόλου χρήματα, άλλα με όρεξη για δουλειά και πίστη στον εαυτό του, κατάφερε από το μηδέν να χτίσει το μύθο του σε μια ξένη χώρα.

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης ένας Κρητικός της διασποράς με αγάπη για την πατρίδα δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε. Με την πολιτιστική του δραστηριότητα, την προσωπικότητά του και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, τίμησε τον τόπο του, που τόσο αγαπούσε.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέφρασε και ο γραμματέας της Π.Ε της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης, για τους καλά γνωρίζοντες ήταν ο τσαγκάρης από τους Βώρους που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη. Ο ανιψιός του, Γιώργος  Γερεδάκης, τον αποχαιρέτησε  με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook:

Απεδήμησεν εν Κυρίω ο Μηνάς Πολυχρονάκης ! Στην Νέα Υόρκη όπου και διέμενε,ο αγαπημένος θείος και Βωριανός άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, εκείνος που τίμησε το χωριό μας και την Κρήτη μας όλη, με την κοινωνική του επιφάνεια ,την προσωπικότητα του ,την φιλοξενία του ,την προσφορά του και την προσήλωση του στον πολιτισμό μας, αλλά και τόσα άλλα που κάνουν περήφανους την οικογένεια μας αλλά και όλους τους χωριανούς μας. Ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει αγαπημένε Μηνά μας! Καλό σου ταξίδι πάντα θα υπάρχεις στην καρδιά και στη σκέψη μας, καλό σου ταξίδι ! (Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του στα παιδιά και σύζυγο του και ιδιαίτερα στον αδερφό του τον λυράρη της Κρήτης Αλέκο Πολυχρονάκη που γνωρίζω πολύ καλά την ιδιαίτερη αγάπη και αδυναμία την οποία του είχε !)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News