Ηράκλειο

Στον Όμιλο της ΚΡΗΤΗ TV η «Ηλιαχτίδα» - Έγιναν δότες οι εργαζόμενοι

Γίνε κι εσύ δότης μυελού!

Η "Hλιαχτίδα" ήρθε στoν Όμιλο της ΚΡΗΤΗ TV και μας ενημέρωσε για την αξία της προσφοράς, για την αξία να είσαι δότης μυελού των οστών. Οι εργαζόμενοι του ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV έγιναν δότες μυελού των οστών.

Η "Hλιαχτίδα" ήρθε στoν όμιλο της ΚΡΗΤΗ TV και μας ενημέρωσε για την αξία της προσφοράς, για την αξία να είσαι δότης μυελού των οστών. Οι εργαζόμενοι του ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV έγιναν δότες μυελού των οστών.  

Όποιος θέλει να γίνει δότης μυελού των οστών μπορεί να επικοινωνήσει με την "Ηλιαχτίδα" για να του δοθεί η μοναδική ευκαιρία να σώσει μια ζωή.

Ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος "Ηλιαχτίδα" ιδρύθηκε το 1992 στο Ηράκλειο από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Σκοπός του είναι η υποστήριξη - τόσο υλική, όσο και ψυχολογική – των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα και των οικογενειών τους.

Γίνε κι εσύ δότης

Όπως είχε εξηγήσει ο αντιπρόεδρος «Ηλιαχτίδας» και υπεύθυνος των εθελοντών δοτών μυελού των οστών κ. Κανάκης: «Η πιθανότητα να είναι κάποιος συμβατός είναι 1/100.000 και η απάντηση που δίνεται απαιτεί συνήθως ένα τρίμηνο. Η διαδικασία είναι απλή. Γίνεται λήψη σάλιου και καθορίζεται ο τύπος στον οποίο ανήκει ο εθελοντής. Ταυτόχρονα ελέγχεται και ο τύπος του ασθενούς. Αν κριθεί ότι είναι συμβατός ο εθελοντής η διαδικασία είναι απλή, σαν να δίνει αίμα, μόνο που διαρκεί παραπάνω. Το αίμα που δίνει περνάει από ένα μεγάλο μηχάνημα, κρατούν τα στοιχεία που επιθυμούν και το αίμα "επιστρέφει" στον ασθενή. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 4 ώρες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών για να σωθούν περισσότερες ζωές».  

Σχόλια