Έντονη προεκλογική χροιά στην επίσκεψη Ντόρας στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Έντονη προεκλογική χροιά στην επίσκεψη Ντόρας στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς, χαρακτηρίζοντας ως κρίση Ίμια 2

Αμιγώς προεκλογικά χαρακτηριστικά είχε η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ηράκλειο. Η τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. και στελέχη του κόμματος, δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους για πρωτιά του κόμματος στις εκλογές τόσο σε επίπεδο Ηρακλείου και Κρήτης όσο και σε επίπεδο Ελλάδας, εξηγώντας η κ. Μπακογιάννη ότι αυτό καλλιεργεί ήδη συζητήσεις μεταξύ και νέων ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, που προέβλεψε πάντως ότι θα είναι νωρίτερα από το 2019 όπως λέει μέχρι και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη που διετέλεσε επί χρόνια υπουργός εξωτερικών χαρακτήρισε ως ανησυχητική την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς, χαρακτηρίζοντας ως κρίση Ίμια 2 την κατάσταση που επικρατεί και μάλιστα με πολύ πιο ανησυχητικούς όρους όπως είπε.

Η τομεάρχης Ανάπτυξης είχε επαφές με τον περιφερειάρχη αλλά και δημάρχους που της εξέθεσαν τον προβληματισμό τους για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, την ανάγκη ουσιαστικής χρηματοδότησης των δήμων αλλά και το πάγιο αίτημα της αποκέντρωσης, κάτι που φαίνεται να όρισε ως κορυφογραμμή της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και η ίδια, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και πως μόνο με την πάταξη του λεγόμενου και αθηναϊκοκεντρικού κράτους οι περιφέρειας όλης της χώρας θα μπορέσουν να δείξουν τη δυναμική τους.

Η Ντόρα Μπακογιάννη  μετά τη σύσκεψη στην περιφέρεια Κρήτης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ενώ σε ότι αφορά το σκάνδαλο Novartis η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι η πληροφόρησή της για τις έρευνες που κάνει το FBI σε παγκόσμιο επίπεδο δεν φαίνεται να έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι στο σκάνδαλο έχουν εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News