Αναζητούν τη «χρυσή τομή» για τον καταυλισμό της Αλικαρνασσού

Ηράκλειο
Αναζητούν τη «χρυσή τομή» για τον καταυλισμό της Αλικαρνασσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεσα λύση στο κοινωνικό αυτό πρόβλημα ζήτησαν, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, εκπρόσωποι των Ρωμά του καταυλισμού στην Αλικαρνασσό, καταθέτοντας ωστόσο διαφορετικές προτάσεις μέχρις ότου οδηγηθούν στο μέλλον και οι δύο φυλές στην κοινωνική ενσωμάτωση.

Τη μετεγκατάσταση των Ρομά σε οικισμούς που θα βρίσκονται κοντά στον αστικό ιστό για την προσωρινή μετεγκατάσταση των Ρομά, με βάση συγκεκριμένους κανόνες και προϋποθέσεις μέχρις ότου ενσωματωθούν στον κοινωνικό ιστό, προσανατολίζεται το αρμόδιο υπουργείο. 

Αυτό υποστήριξε η αρμόδια αντιδήμαρχος Στέλλα Αρχοντάκη η οποία μετείχε σε σύσκεψη στη Λότζια, επαναλαμβάνοντας τη θέση του δήμου για άμεση μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο και σε έκταση 70 στρεμμάτων, η οποία αναζητείται.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, παρουσία στελεχών της Ειδικής Γραμματείας για κοινωνική ένταξη των Ρομα, το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον καταυλισμό, προτού θα αποφασιστεί από το αρμόδιο υπουργείο το ζήτημα της μετεγκατάστασης.

Άμεσα λύση στο κοινωνικό αυτό πρόβλημα ζήτησαν εκπρόσωποι των 2 φυλών του καταυλισμού στην Αλικαρνασό, καταθέτοντας ωστόσο διαφορετικές προτάσεις μέχρις ότου οδηγηθούν στο μέλλον και οι δύο φυλές στην κοινωνική ενσωμάτωση. Και οι δύο φυλές πάντως διαφωνούν στην πρόταση για επιδότηση ενοικίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν χαρτογραφηθεί 371 καταυλισμοί Ρομά σε όλη τη χώρα καθώς και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ήδη, στην Άμφισσα βρίσκονται μια ανάσα από τη μετεγκατάσταση σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News