Ξετρελαίνονται οι Σουηδοί τουρίστες με την Κρήτη!

Κρήτη
Ξετρελαίνονται οι Σουηδοί τουρίστες με την Κρήτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο κρητικός τουρισμός, αποτυπώνοντας με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τη δυναμική της Κρήτης που δικαίως χαρακτηρίζεται η τουριστική "ναυαρχίδα" της χώρας.

Μια μεγάλη δημοσκόπηση στη Σουηδία σκιαγραφεί τη λατρεία των Σουηδών προς το νησί μας, κάτι που φαίνεται και από τις υψηλές προκρατήσεις για την Κρήτη, με το "καλημέρα" μάλιστα της τουριστικής περιόδου, που σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα ξεκινά και για τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Με βάση λοιπόν το μεγάλο ταξιδιωτικό οργανισμό VING και τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε από τις 12 έως και 19 Ιανουαρίου μεταξύ 23.025 πελατών του, 9 στους 10 Σουηδούς που έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας για διακοπές, με το βαθμό ικανοποίησης να είναι πάνω από το μέσο όρο.

Μάλιστα, το 67% των Σουηδών που επισκέφτηκε έστω και μία φορά την Ελλάδα προτιμά την Κρήτη, ενώ υψηλά στη ζήτηση βρίσκεται και η Ρόδος. Με απλά λόγια οι Σουηδοί τουρίστες προτιμούν τα δύο μεγάλα ελληνικά νησιά ως πιο οργανωμένα αλλά και με ένα μεγάλο δίκτυο πτήσεων. Μάλιστα τα Χανιά αποτελούν και ένα από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους προορισμούς των Σουηδών.

Το 37% δήλωσε ότι έχει επισκεφτεί την Ελλάδα περισσότερες από 6 φορές, το 23% από 4 έως 5 και το 27% από 2 έως 3 φορές. Το 92% θέλει να κάνει πάλι διακοπές στην Ελλάδα, ενώ το 6% δηλώνει αβέβαιο και μόλις 2% δε θέλει να ξαναέρθει για διακοπές στη χώρα μας. «Σε ποσοστό 67% οι Σουηδοί προτιμούν τα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του VING που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες εφημερίδων.

«Η Ελλάδα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μας και οι πελάτες μας πάντοτε εκτιμούσαν τα τιρκουάζ νερά της και την ποικιλομορφία που ως χώρα προσφέρει. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενόψει καλοκαιριού διευρύναμε τα πακέτα μας, εντάσσοντας και την Ολυμπιακή Ριβιέρα μεταξύ των προορισμών μας», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας Άννα Χάγκμπεργκ (Anna Hagberg).

Με βάση τα πρώτα slots (σχέδια πτήσεων), οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ από τη Σουηδία θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Μαρτίου, με πιο πυκνό δίκτυο από τα μέσα Απριλίου.

Οι κρατήσεις για την Κρήτη παρουσιάζουν αύξηση 15% σε σχέση με πέρυσι, και μάλιστα με ανοδική τάση. Από την έρευνα, εξάλλου, αποτυπώνεται ότι οι Σουηδοί τουρίστες έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο επαναλαμβανόμενων τουριστών προς την Ελλάδα, με την Κρήτη να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος.

Η δυναμική των επαναλαμβανόμενων

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια προς την Κρήτη υπάρχει και ένα νέο δίκτυο επαναλαμβανόμενων τουριστών, στοιχείο που αποτυπώνει ότι πλέον η Μεγαλόνησος είναι ο βασικός τουριστικός παίκτης της Μεσογείου.

Πέρα λοιπόν από Γερμανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Ολλανδούς, το νησί μας πλέον έχει άνοδο στους επαναλαμβανόμενους τουρίστες και από χώρες που πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχαν καν στον τουριστικό χάρτη.

Τα πέντε τελευταία χρόνια επαναλαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη τουρίστες από την Πολωνία, το Ισραήλ, τη Δανία αλλά και την Ισπανία. Μάλιστα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι, παρά τις λίγες αφίξεις που έχουμε από την Ισπανία, οι περισσότεροι τουρίστες που επιλέγουν το νησί μας για διακοπές έχουν έρθει τουλάχιστον μία ακόμα φορά.

Ρεκόρ και από τους Βέλγους: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι αφίξεις

Ρεκόρ δεκαετίας κατέγραψαν οι αφίξεις Βέλγων τουριστών στη χώρα μας το 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για πρώτη φορά ο αριθμός ξεπέρασε τους 509.000.

Μάλιστα, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, που επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες και συναντήθηκε με παράγοντες της βελγικής τουριστικής αγοράς, ανακοίνωσε ότι οι προκρατήσεις για το 2018 κινούνται σε εξίσου ανοδικά επίπεδα.

Με βάση τα στοιχεία, η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση προτίμησης στη βελγική αγορά, ως προορισμός θερινών διακοπών, με την Κρήτη και στις κρατήσεις για το 2018 να είναι πρώτη σε ζήτηση. Κατά την επίσκεψή της, η κυρία Κουντουρά εγκαινίασε το περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση Salon de Vacances στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης συναντήθηκε με επικεφαλής τουριστικών ομίλων και συζήτησε θέματα την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την έναρξη νέων απευθείας πτήσεων και την προώθηση ελληνικών προορισμών στο κοινό του Βελγίου.

Τιμώμενος προορισμός του ελληνικού περιπτέρου ήταν η Κάρπαθος. Από το 2019, θα υπάρξει απευθείας πτήση του ομίλου TUI από το Βέλγιο στο νησί.

Απευθείας πτήση θα υπάρξει από Βρυξέλλες σε Καβάλα, ενώ θα υπάρξουν 7 νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Βέλγιο για Καλαμάτα, Χανιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο σε συνεργασία του ομίλου Thomas Cook και του αερομεταφορέα Brussel Airways.

Γκάλοπ σκανδιναβικού Οργανισμού VING

* Εννέα στους 10 Σουηδούς θέλουν να κάνουν ξανά διακοπές στην Ελλάδα (92%)

* Το 67% προτιμά την Κρήτη και τη Ρόδο

* Το 37% έχει επισκεφτεί 6 φορές την Ελλάδα

* Το 23% έχει επισκεφθεί 4-5 φορές την Ελλάδα

* Το 27% έχει επισκεφτεί 2 με 3 φορές την Ελλάδα

Ελκυστικοί προορισμοί για Βέλγους

* Κρήτη

* Ρόδος

* Κυκλάδες

* Αθήνα

* Καλαμάτα

* Ιόνια Νησιά

* Χαλκιδική

Επαναλαμβανόμενοι τουρίστες της Κρήτης

* Γερμανοί

* Βρετανοί

* Γάλλοι

* Ολλανδοί

* Βέλγοι

* Ρώσοι

* Ελβετοί

* Σουηδοί

* Φιλανδοί

* Νορβηγοί

Νέοι επαναλαμβανόμενοι στην Κρήτη

* Πολωνοί

* Ισραηλινοί

* Ουκρανοί

* Ισπανοί

* Σλοβένοι

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News