default-image

Η Κρήτη ντύθηκε στα... λευκά - videos /photos

Κρήτη
Η Κρήτη ντύθηκε στα... λευκά - videos /photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για λευκά Χριστούγεννα επιβεβαιώθηκαν και σήμερα, αν και παραμονή Χριστουγέννων, αρκετές περιοχές στα ορεινά της Κρήτης ντύθηκαν στα λευκά.

Χιόνι στα ορεινά, χιονόνερο σε πιο χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, συνέθεταν ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό.

Οροπέδιο Λασιθίου

Όπως είναι φυσικό το Οροπέδιο και αυτά τα Χριστούγεννα  φόρεσε το λευκό του ''πέπλο'' καθώς από το βράδυ του Σαββάτου έπεσε αρκετό χιόνι, αναγκάζοντας το grater του Δήμου Οροπεδίου να βγει στους δρόμους για εκχιονισμό. Προβλήματα δεν έχουν προκύψει , ωστόσο σύμφωνα και με τον κ. Στεφανάκη στο neakriti.gr , για να φθάσει κάποιος στο Οροπέδιο, είτε πρέπει να οδηγεί αγροτικό 4*4, είτε να έχει προμηθευτεί απαραιτήτως με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Και βέβαια να έχει ντυθεί αρκετά καλά καθώς οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και αγγίζουν το μηδέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΦΘΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ- ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ

Κρούστας Λασιθίου

Ενδεικτική η εικόνα και από τον Κρούστα Λασιθίου όπου οι κάτοικοι ξύπνησαν αντικρίζονταν ένα διαφορετικό σκηνικό από εκείνα έβλεπαν μέχρι σήμερα. Το χιόνι σε συνδυασμό με το τσουχτερό κρύο, δεν επέτρεπαν χωρίς λόγο, την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στους δρόμους που ήταν ολισθηροί καθιστώντας δύσκολη σε κάποιες περιπτώσεις την διέλευση των οχημάτων.

Βιάννος

Και στην Βιάννο έπεσε χιόνι ενώ σε κάποιες περιοχές χρειάστηκε η συνδρομή εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου με το τοπίο πάντως να είναι ειδυλλιακό.

Ομαλός Χανίων

Πανεμορφο σκηνικό που δημιουργήθηκε και στον Ομαλό, από τις διαρκείς χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Παρακολουθήστε το βίντεο της skyart  από τον Ομαλό εκεί που δεν μπορεί να φθάσει το ανθρώπινο μάτι.

Αγία Βαρβάρα- Ανώγεια

Χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν και χιόνι σε   Αγία Βαρβάρα και Ανώγεια (φωτογραφία που ακολουθεί). Οι δρόμοι ανοιχτοί αλλά και αυτήν την φορά η Αγία Βαρβάρα ντύθηκε στα λευκά.

Εθιά

Πέπλο χιονιού και στην Εθιά των Αστερουσίων στα νότια του Ηρακλείου. Χαρακτηριστικό το video που ανέβασε στο Facebook ο κ. Σφακιανάκης και το οποίο δημοσιεύουμε.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News