Ηράκλειο

Χριστούγεννα στην ΚΡΗΤΗ ΤV!

Πλούσιο και φέτος το εορταστικό πρόγραμμα της ΚΡΗΤΗ TV, με νέες Χριστουγεννιάτικες εκπομπές ψυχαγωγικές και κοινωνικές.

Πλούσιο και φέτος το εορταστικό πρόγραμμα της ΚΡΗΤΗ TV, με νέες Χριστουγεννιάτικες εκπομπές ψυχαγωγικές και κοινωνικές. Εκπομπές μαγειρικής και ενημερωτικές, καθώς και ταινίες οι οποίες έχουν παιχτεί στους κινηματογράφους και έχουν σημειώσει εμπορική επιτυχία!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

"Frozen Ambrosia"

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 19:00

Ο Ελληνοαμερικανικής καταγωγής Κωνσταντίνος Παπανικολάου μέσα από το φιλμ «Frozen Ambrosia» - A winter adventure in Greece επιχειρεί να μας παρουσιάσει την «αθέατη» πλευρά της Ελλάδας και να αναδείξει τη μαγεία του χειμώνα.

Όπως λέει ο ίδιος το «Frozen Ambrosia» είναι μια ταινία για το σκι και το snowboard στην Ελλάδα. Για χρόνια ονειρευόταν αυτό το project γιατί προς έκπληξη πολλών η Ελλάδα έχει τρομερό χειμώνα και την δυνατότητα να γίνει παγκοσμίου επιπέδου προορισμός για σκι και snowboarding.

Τα βασικά συστατικά για αυτό υπάρχουν ήδη. Πελώρια βουνά καλυμμένα με χιόνι και μια σεζόν που διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο. Το μόνο που λείπει είναι λίγη «προώθηση. Υπάρχει καλύτερος τρόπος από μια ταινία για το σκι;

Μια χειμερινή περιπέτεια γύρω από το σκι, το snowboard, την ορειβασία και τον αλμπινισμό στα Ελληνικά Βουνά. Το μοναδικό αυτό ντοκιμαντέρ δίνει νέο φως σε μια άγνωστη πλευρά της χώρας μας που οι περισσότεροι μέχρι τώρα αγνοούν.

Τοποθεσίες: Όλυμπος, Βελούχι, Καρπενήσι, Τύμφη, Αστράκα, Παρνασσός, Ψηλορείτης, Κρήτη, 3-5 Πηγάδια, Βασιλίτσα, Σμόλικας, Τζουμέρκα, Δίρφης, Έυβοια.

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Παραγωγή: Constantine Papanicolaou, Site ταινίας για πληροφορίες και είδη δώρων https://frozenambrosia.com.

«ΔΙΑ… ΚΡΗΤΙΚΑ»  

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 22:00

Τόπος είναι οι άνθρωποι και άνθρωποι είναι οι τόποι… Ο Κρούστας Μεραμπέλλου είναι ένα ήσυχο μα όχι και έρημο χωριό. Δεν είναι λίγοι οι νέοι που επιλέγουν να μένουν εκεί και να χαράζουν την δική τους διαδρομή στον τόπο καταγωγής τους.

Ο Γιάννης Βάρδας ή Λυραρογιάννης είναι ο μουσικός που διατήρησε το ηχόχρωμα του τόπου αυτού. Γι αυτόν μουσικό παρελθόν και παρόν είναι αξεχώριστα και εξ αιτίας του πολλοί νέοι του χωριού δεν θα επιτρέψουν να ξεχαστεί το ηχόχρωμα της περιοχής.

Τα Δια... κρητικά αυτή την εβδομάδα προσδοκούν να αναπτύξουν και να αφηγηθούν πολλές μουσικές διαδρομές από μικρούς και μεγάλους μουσικούς του χωριού αλλά και αληθινές χριστουγεννιάτικες ιστορίες που συνδέονται με την γεύση και τα έθιμα αυτού του τόπου.

Μείνετε συντονισμένοι στην Κρήτη tv για να γνωρίσετε μοναδικά πορτραίτα ανθρώπων, μουσικών και χορευτών που αντανακλούν την αύρα μιας άλλης εποχής.

Σχόλια