default-image

Πτώση από ύψος για εργαζόμενο, τραυματίστηκε σε εργοστάσιο

Κρήτη
Πτώση από ύψος για εργαζόμενο, τραυματίστηκε σε εργοστάσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πτώση από ύψος 2,5 μέτρων για εργαζόμενο στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί εν ώρα εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος εκτελούσε εργασίες την ώρα που δεν λειτουργούσε το μηχάνημα, όταν ξαφνικά τέθηκε σε λειτουργία, αιφνιδιάζοντάς τον. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει από ύψος και να τραυματιστεί στο γόνατο και τα πλευρά.

Οι συνάδελφοί του ανήσυχοι από τον τραυματισμό τον οδήγησαν σε γραφείο για τις πρώτες βοήθειες. Βλέποντας όμως τα τραύματα και ότι είχε τάσεις λιποθυμίας, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για έλλειψη μέτρων ασφαλείας, ενώ τόνισαν ότι δεν λειτουργεί το σύστημα πυρασφάλειας και σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά, όπως πριν δύο χρόνια, ο χώρος και οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι.

Για το θέμα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Η Ένωση μας καθώς και η σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στο εργοστάσιο έχουν καταγγείλει δεκάδες φορές με όλα τα μέσα την έλλειψη μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο.

Παρόλο που το Σώμα Τεχνικής επιθεώρησης Ηρακλείου έχει έρθει αρκετές φορές το τελευταίο έτος για ελέγχους και παρόλο που έχουν υποδειχθεί και διαπιστωθεί αρκετές ελλείψεις, παρατυπίες και παραβάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα, η επιθεώρηση αρνείται να καταγράψει επίσημα τις παραβάσεις, δεν έχει προχωρήσει σε κανενός είδους πρόστιμο ή εφαρμογή του νόμου. Μάλιστα αναγκαστήκαμε και κάναμε έγγραφη αναφορά στις 20/06/17 στην οποία δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Παρόλο που ζητήθηκε από την Ένωση μας εγγράφως τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας στις 11/09/2017 όπου γινόταν αναφορά στα εργατικά ατυχήματα, το υπουργείο αρνήθηκε να πραγματοποιήσει την τριμερή συνάντηση και παρέπεμψε το θέμα στο τοπικό ΣΕΠΕ".

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News