default-image

Στο ξενοδοχείο Creta Maris η άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού

Ηράκλειο
Στο ξενοδοχείο Creta Maris η άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό την παρουσία του πρόξενου επί τιμή Ανατολικής Κρήτης των τεσσάρων Σκανδιναβικών χωρών και της Υποπρόξενου της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη, την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, το Creta Maris Beach Resort πραγματοποίησε για έκτη συνεχή χρονιά την ετήσια άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, συνοδευόμενη από διάλεξη του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα.

Το φετινό σενάριο της άσκησης εκκένωσης αναφερόταν σε πραγματοποίηση σεισμού, με επακόλουθο την έκρηξη από διαρροή υγραερίου και εκδήλωση φωτιάς σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, καθώς και κατάρρευση κλιμακοστασίου με ύπαρξη τραυματιών και εγκλωβισμένο εργαζόμενο.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα και είχε διάρκεια 1 ώρα και 22 λεπτά.

Στα πλαίσια της άσκησης, προηγήθηκε διάλεξη από τον Δρ. Λέκκα την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, με θέμα: «Σχεδιασμός Αντιμετώπισης Σεισμού σε Τουριστικές Υποδομές & Ξενοδοχειακές Μονάδες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή άσκηση είχε περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος από κάθε άλλη χρονιά, καθώς κάθε χρόνο το ξενοδοχείο προσθέτει στοιχεία που αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας εκτέλεσης της άσκησης, ενώ παράλληλα προσθέτει ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος παγιώνεται στις επόμενες ασκήσεις.

Κατά αυτόν τον τρόπο, χαρακτηριστικά στοιχεία της φετινής άσκησης εκκένωσης ήταν η χρήση ειδικής σκηνής στρατού, την οποία προμηθεύτηκε το ξενοδοχείο σε συνέχεια των υποδείξεων των επίσημων Αρχών, αλλά και η μετατροπή του πάγιου εξοπλισμού του ξενοδοχείου, όπως τα club cars σε ειδικά ασθενοφόρα. Επιπλέον, φέτος η άσκηση διεξήχθη σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, υπό βροχή, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το βαθμό δυσκολίας της και κάνοντάς την ακόμη πιο ρεαλιστική.

Σκοπός της ετήσιας άσκησης εκκένωσης ήταν η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας εκτάκτων αναγκών του ξενοδοχείου και συνεπώς η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση ανάγκης.

Στην άσκηση συμμετείχε ως παρατηρητής ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου και πρόξενος επί τιμή Ανατολικής Κρήτης των τεσσάρων Σκανδιναβικών χωρών (Φιλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία), Ανδρέας Μεταξάς, η Υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη, Κλαίρ Φραγκακη, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηρακλείου, Πύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, Γεώργιος Μακρογιαννάκης και η Λιμενάρχης Χερσονήσου Αθανασία Περισυνάκη.

Επιπρόσθετα, στην άσκηση συμμετείχαν ενεργά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηρακλείου, το 3ο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ο ιατρός εργασίας και ο τεχνικός ασφαλείας του ξενοδοχείου, το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, το ΕΚΑΒ Κρήτης, το ιατρικό κέντρο Χερσονήσου «Cretan Medicare», ο Ερυθρός Σταυρός με τους Σαμαρείτες Διασώστες και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χερσονήσου. Τέλος, την άσκηση παρακολούθησε ως παρατηρητής το Λιμενικό Χερσονήσου.

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children's Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News