default-image

Κρήτη: Χάραξαν Σταυρό και άρπαξαν μεγάφωνα από ναό

Κρήτη
Κρήτη: Χάραξαν Σταυρό και άρπαξαν μεγάφωνα από ναό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διανύοντας της Μεγάλη Εβδομάδα και άγνωστοι που φαίνεται ότι δεν έχουν ιερό αλλά ούτε και όσιο δεν δίστασαν να αρπάξουν μεγάφωνα από ναό και μάλιστα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην γραφική εκκλησία του Αγίου Δημητρίου κοντά στην 25ης Αυγούστου ,τη νύκτα που πέρασε και έγινε αντιληπτό σήμερα το πρωί, ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης.

Δύο μεγάλα μεγάφωνα, μεγάλης αξίας που είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό περίβολο της εκκλησίας, όπως είθισται άλλωστε κάθε Πάσχα, καθώς πλήθος πιστών συγκεντρώνεται και στον εξωτερικό χώρο για να παρακολουθήσει με κατάνυξη την ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας, ξαφνικά "έκαναν φτερά".

 Οι επιτήδειοι τα αφαίρεσαν χωρίς ουδείς να τους αντιληφθεί. Και μάλιστα η κλοπή έγινε ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης καθώς οι ψαροταβέρνες που λειτουργούν απέναντι από την εκκλησία , ήταν ανοιχτές μέχρι αργά το βράδυ.

Κλήρος και πιστοί δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους για το περιστατικό ενώ το  πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην διάρκεια του Όρθρου, οι ιερείς μαζί με τους πιστούς προσευχήθηκαν για τους ανθρώπους εκείνους που σκέφτονται αρνητικά και προχωρούν σε άσχημες πράξεις .

Πάντως τα τελευταία 24ώρα η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου έχει πέσει δύο φορές στο στόχαστρο αγνώστων αφού σύμφωνα με πληροφορίες αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας , άγνωστος ή άγνωστοι μπήκαν ανενόχλητοι στο ιερό του ναού και χάραξαν με γράμματα το Μεγάλο Σταυρό.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News