default-image

Ηράκλειο: Κινδυνεύουν να κάνουν Πάσχα χωρίς… νερό

Κρήτη
Ηράκλειο: Κινδυνεύουν να κάνουν Πάσχα χωρίς… νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα χωρίς… νερό κινδυνεύουν να κάνουν οι οικογένειες που κατοικούν στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών που βλέπουν τις τελευταίες μέρες τις βρύσες να μην στάζουν ούτε σταγόνα νερό. Όπως καταγγέλλουν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς τους τελευταίους δύο μήνες υπήρχε νερό με το σταγονόμετρο και από τη Μεγάλη Τρίτη ούτε σταγόνα.

Όπως αναφέρει καταγγέλλων στο neakriti.gr «σήμερα άρχισε να στάζει και στη συνέχεια σταμάτησε και πάλι. Το πρόβλημα είναι γνωστό και δε θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι αυτές τις μέρες μένουμε χωρίς νερό. Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την κατάσταση: οικογένειες που δεν μπορούν να κάνουν τα στοιχειώδη , μικρά παιδιά που δεν μπορούν να πλυθούν και μια δύσκολη καθημερινότητα. Είναι θέμα υγιεινής. Πρέπει δηλαδή να βγάλουμε εξανθήματα και να υπάρξουν γαστρεντερίτιδες για να παρέμβει κάποιος;».

Πρόβλημα δύο μηνών

Οι κάτοικοι της πρώην αμερικανικής βάσης υποστηρίζουν ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι αλλά εδώ και δύο μήνες βασανίζονται από τα προβλήματα που καταγράφονται στην υδροδότηση. Μάλιστα όπως λένε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε Πάσχα χωρίς νερό. Θα πρέπει να λυθεί το θέμα γιατί πρόκειται για θέμα υγείας». Με αγωνία όσοι κατοικούν στη βάση περιμένουν εδώ καιρό να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να μπουν και πάλι σε ρυθμούς καθημερινότητας, ενώ και φοβούνται ότι βρεθούν προ απροόπτου τις γιορτές.

Πάντως και στο παρελθόν όπως λένε χρειάστηκε η μεταφορά νερού με υδροφόρες αφού το πρόβλημα είναι διαρκές.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑ Χερονήσου στο θέμα της υδροδότησης της πρώην βάσης δεν εμπλέκεται η επιχείρηση, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί η 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι η οποία έχει την αρμοδιότητα και την από την οποία αναμένεται απάντηση .

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News