default-image

Πάσχα στην ΚΡΗΤΗ ΤV!

Ηράκλειο
Πάσχα στην ΚΡΗΤΗ ΤV!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούσιο το πασχαλινό πρόγραμμα της ΚΡΗΤΗ TV και φέτος! Με κατάνυξη μας βάζουν στο κλίμα των ημερών καθημερινά οι Ύμνοι που μεταδίδει ο σταθμός, για την ακολουθία της κάθε ημέρας από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Την Ανάσταση θα γιορτάσουμε το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ με τη Βούλα Νεονάκη, που μας ταξιδεύει μέχρι τον Πύργο Μονοφατσίου και μας προσκαλεί σε ένα πατροπαράδοτο γλέντι παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους, ενώ την Κυριακή του Πάσχα η Αναστασία Μπιτζιλέου μας προσκαλεί στο γιορτινό τραπέζι της ΚΡΗΤΗ ΤV.

ΥΜΝΟΙ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Καθημερινά πριν από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

Ύμνοι της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία Κρήτης υπό την διεύθυνση του Άρχοντος διδασκάλου του οικουμενικού πατριαρχείου κύριου Ιωάννη Δαμαρλάκη, ενώ η απαγγελία έγινε από τον Ιωάννη Λαμπράκη.

Η Εβδομηκονταμελής βυζαντινή χορωδία Κρήτης από τη Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή υμνεί τα άχραντα Πάθη του Κυρίου καθημερινά πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Μ. Δευτέρα έως Μ.Τετάρτη στις 20:00 Μ. Πέμπτη στις18:00 Μ. Παρασκευή στις 18:30.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

14:40: Πας μαγειρεύοντας

Ο Βασίλης Πατσής επισκέπτεται το όμορφο χωριό Πεμόνια Χανίων και μαγειρεύει πρωτότυπη μαγειρίτσα με κομμάτια αρνιού και κάρυ,  πασχαλινή σαλάτα με αγκινάρες, κουκιά και αυγά, φυσικά αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα με σάλτσα από πρόβειο γιαούρτι, σας γλυκαίνει  με πουτίγκα τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού, και σουβλίζει  παραδοσιακό χοιρινό κοντοσούβλι!

Πας μαγειρεύοντας ετοιμαστείτε για το γιορτινό σας τραπέζι παρέα με τον ταλαντούχο σεφ Βασίλη Πατσή!

00:10: Με το Φως της Ανάστασης

Την αναστάσιμη βραδιά η Βούλα Νεονάκη ταξιδεύει μέχρι τον Πύργο Μονοφατσίου και μας προσκαλεί σε ένα πατροπαράδοτο γλέντι παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους.

Ο Κωστής Κακουδάκης και ο Μιχάλης Πετσάκης με καλή και ποιοτική μουσική ανεβάζουν το κέφι και χορευτές από τον Όμιλο Παπαδόκωστα παρουσιάζουν χορούς απ' όλη την Κρήτη.

Μέλη από διάφορους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα κάνοντας την ακόμα πιο γιορτινή!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

14:20: Πάσχα Ελλήνων

Η Αναστασία Μπιτζιλέου προσκάλεσε στο γιορτινό τραπέζι της ΚΡΗΤΗ ΤV ενεργούς και πολύ δραστήριους Ελληνικούς συλλόγους που σκοπό έχουν να αναδείξουν και να διατηρήσουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους αλλά και να μας παρουσιάσουν τους χορούς τους και τα πασχαλινά  ήθη και έθιμα της περιοχής τους!

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών, ο Σύλλογος Μακεδόνων, καθώς και η Χορευτική Ομάδα του Βασίλη Πιλάλη απογειώνουν το κέφι σας και μας παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό Πάσχα που θα απολαύσουμε με χορούς και τραγούδια από τον τόπο τους!

Τα τραπέζια στολίζονται με τις παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές της περιοχής τους και όλοι μαζί με μια αγκαλιά σας περιμένουν στην ΚΡΗΤΗ ΤV!

18:35: Ανδριανή «made with love»

Η Ανδριανή Αγγελιδάκη βγαίνει από το στούντιο μπαίνει στο κλίμα της ημέρας και για άλλη μια φορά συναντάει τους ανθρώπους που μας αποκαλύπτουν την Κρήτη και το κρητικό Πάσχα!

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, μιλούν για τη ζωή τους, τις συγκυρίες που οδήγησαν στο σήμερα και φυσικά για τη μουσική.

Κρητική φύση, ομορφιές που ούτε καν φανταζόμαστε ότι έχει το νησί μας.

Η Βούλα Νεονάκη πήγε στην Κασταμονίτσα στο χωριό του Νίκου Ψιλάκη όπου συνάντησε τις παιδικές του μνήμες. Μνήμες που τον οδήγησαν στο καλύτερο Πάσχα της ζωής του!

Η Ανδριανή Αγγελιδάκη με τον Αλέξανδρο Ρονιώτη στο δρόμο για τα γυρίσματα στην περιοχή Καμινόλακκος - γέφυρα Σίμα. Κοντά εκεί που το φαράγγι τερματίζει κάτω από την περίφημη πετρόχτιστη Γέφυρα του Σίμα στο δρόμο που οδηγεί στο Αμάρι. Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα του Σίμα είναι η ψηλότερη χτιστή γέφυρα στην Κρήτη και αποτελεί ένα κατασκευαστικό θαύμα για την εποχή που χτίστηκε.

21:45: Σήμερο που ναι Ανάσταση

Το διδασκαλείο παραδοσιακού χορού & μουσικής Χορωδείον παρουσιάζει ένα Πασχαλινό Κρητικό musical με στοιχεία (μουσικές, χορούς, τραγούδια και έθιμα) από τον λαϊκό πολιτισμό της Κρήτης, κρατώντας ζωντανή την μουσικοχορευτική παράδοση και προβάλλοντας μια ξεχωριστή μορφή πολιτισμικής έκφρασης.

23:30: Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία

Γιώργος Νταλάρας & Γλυκερία

Η συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας με τη Γλυκερία. Ένα μοναδικό αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια της Μικράς Ασίας.

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια, τραγούδια από τη «Μικρά Ασία» και τον «Βυζαντινό εσπερινό» του Απόστολου Καλδάρα αλλά και τραγούδια νεότερων Ελλήνων συνθετών (Μαρκόπουλος, Μούτσης, Σαββόπουλος, Τάτσης κ.ά.), εμπνευσμένων θεματολογικά ή μουσικά από τη Μικρά Ασία.

Η συναυλία έγινε υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της UNESCO για την αναστήλωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Πάνος Παπαδόπουλος.

01:00: Απόδραση στον αέρα (CON AIR)

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ με τους: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Μάλκοβιτς, Τζον Κιούσακ, Στιβ Μπουσεμί, Β.Ρέιμς.

Μερικοί από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Αμερικής καταλαμβάνουν ένα αεροπλάνο υψίστης ασφαλείας και προσπαθούν να αποδράσουν.

Ένας πρώην χαρισματικός αξιωματικός του Αμερικάνικου στρατού, που μόλις αποφυλακίστηκε αναλαμβάνει να τους σταματήσει.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

13:00: Πάσχα στο Αμάρι

Σε ένα πασχαλινό γλέντι με εορταστικά τραγούδια, μουσικές και χορούς, αλλά και βόλτες σε χωριά της περιοχής Αμαρίου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της "ΚΡΗΤΗ TV".

Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καταγραφές του μουσικοχορευτικού πλούτου της περιοχής, επίσκεψη σε μονές και ξωκλήσια, διασκέδαση με τους μουσικούς Αλέξανδρο Παπαδάκη, Ιδομενέα Καμηλάκη, Γιώργο Ψαράκη, Γιάννη Βεργαδή αλλά και χορευτές και χορεύτριες από το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης.

Στην παρέα θα είναι και χορευτές από τα Πλατάνια Αμαρίου αλλά και κάτοικοι της περιοχής!

Επιμέλεια Παρουσίαση: Βούλα Νεονάκη

17:55: Δια... κρητικά

Μια ξεχωριστή εκπομπή με μουσικές αναζητήσεις που αποκαλύπτουν το πάντρεμα του παλιού με του νέου.

Συναντήσεις παλιών καταξιωμένων καλλιτεχνών με νέων αξιόλογων καλλιτεχνών μας παρασύρουν και μας παρουσιάζουν την ιστορία μα και την εξέλιξη της κρητικής μας μουσικής.

Στα Δια... κρητικά εμφανίζεται ο Δημήτρης Σγουρός, ο Μιχάλης Κονταξάκης Τριό και Μαρίνα Δακανάλη  εμπλουτίζουν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της Κρήτη tv με μελωδίες, σκοπούς και βόλτες σε χωριά της Κρήτης. Με την Βούλα Νεονάκη.

19:25: Ταξιδεύοντας με τον Γιώργο Σαμπάνη στην Καππαδοκία

Ο Χρήστος Νέζος επισκέπτεται ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της Μέσης Ανατολής.

Η ξενάγηση ξεκινά από ψηλά, με τον Χρήστο να περιπλανιέται πάνω από την Καππαδοκία με ένα αερόστατο δίνοντας μας μια πανοραμική εικόνα ενός μέρους που έχει δημιουργηθεί από εκρήξεις ηφαιστείων πριν από  εκατομμύρια χρόνια. Μαζί με τον Γιώργο Σαμπάνη κάνουν σαφάρι σε κοιλάδες, επισκέπτονται το εθνικό πάρκο Γκιόρεμε με τους περίφημους και παράξενους λίθους.

Νεραϊδοκαμινάδες, μονολιθικές εκκλησίες, μοναστήρια μέσα σε βράχους και υπόγειες πόλεις φτιάχνουν ένα μέρος που φαίνεται σαν να αντιστέκεται στο πέρασμα των αιώνων.

23:15: Το Πείραμα (ΤΗΕ ΕΧPERIMENT)

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Σούρινγκ με τους: Έιντριεν Μπρόντι, Φόρεστ Γουίτακερ, Καμ Γκίγκαντετ, Κλίφτον Κόλινς

Είκοσι έξι άντρες μετέχουν σε ένα ψυχολογικό πείραμα που αναπαριστά τις συνθήκες αληθινής φυλακής. Με την πρώτη αφορμή «δεσμοφύλακες» και «κρατούμενοι» θα εκφράσουν τα απωθημένα, βίαια αισθήματά τους και η κατάσταση θα βγει γρήγορα εκτός ελέγχου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News