default-image

Φαντασμαγορική τελετή έναρξης στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι-vid

Κρήτη
Φαντασμαγορική τελετή έναρξης στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι-vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια φαντασμαγορική τελετή, με κέφι, δρώμενα, μουσική και χορό, ξεκίνησαν και επίσημα οι εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017!

Όλα άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος με την παρέα του ξεκίνησαν την καρναβαλική τους βόλτα από την κύρια πύλη της παλιάς πόλης!

Το πολύχρωμο Καρναβαλάκι στόλισε με τις εικόνες και τους ήχους του τους δρόμους του Ρεθύμνου και κατέληξε στην πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μια μεγάλη σκηνή είχε στηθεί στη στολισμένη πλατεία! Το γέλιο ήταν άφθονο κατά τη διάρκεια της "προσφώνησης" και της "αντιφώνησης" του Βασιλιά Καρνάβαλου με το "δήμαρχο". Οι δυο τους τα είπαν "ένα χεράκι" για τα καλώς και κακώς κείμενα της πόλης, σε ένα απολαυστικό διάλογο!

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, κήρυξε την επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος τόνισε: «Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι δεν είναι απλώς άθροισμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, προσαρμοσμένο στις επιταγές της Αποκριάς. Ούτε ένα ακόμη πολιτιστικό γεγονός.

»Είναι προέκτασή της ιστορίας και της παράδοσης της πόλης που το γέννησε. Είναι αντανάκλαση των εθίμων, της ιδεολογίας και των πεποιθήσεων, της σκέψης, των στόχων και των ονείρων, των ανθρώπων της.

»Είναι ενδεικτικό του τρόπου που οι άνθρωποι έχουν οργανώσει τη ζωή τους και τις μεταξύ τους σχέσεις. Είναι αφορμή συνεργασίας, δημιουργίας, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, προσφοράς, συνοχής, έμπνευσης και συλλογικότητας.

»Το δημιουργούν οι άνθρωποί του, το αγκαλιάζουν οι επισκέπτες του, το υποστηρίζουν επιχειρήσεις τοπικής, πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας, το μελετούν πανεπιστημιακά ιδρύματα, το ενισχύουν ιδιώτες, φορείς και θεσμικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου.

»Σας προσκαλούμε λοιπόν να γίνουμε συγκάτοικοι σε τούτο το όνειρο, που με τόσο πείσμα, θέληση, αντιστάσεις και κόπο ετοίμασαν οι δημιουργοί του. Σ' ένα όνειρο με σαφείς αλλά πολύχρωμες αναφορές στην γκρίζα πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

»Σε μια γιορτή δημιουργίας, που μεταγγίζει το μύθο-τροφοδότη ευγενούς σκέψης και δράσης στην ψυχή μας. Σε μια δομή που αντιτάσσει τη συλλογικότητα, τη σύμπραξη, την ομαδική δουλειά, στον ατομοκεντρισμό που τόσο σθεναρά προβάλλουν τα σύγχρονα πρότυπα ζωής.

»Σας καλούμε να συγκατοικήσουμε σε ένα κοινό οικοδόμημα, που μαζί ορθώσαμε στο πέρασμα του χρόνου, και που μέσα από τις πολυδιάστατες εκφάνσεις του μοιραστήκαμε την ανθρώπινη ζεστασιά και ξορκίσαμε τη μοναξιά, την ιδιοτέλεια και την απαισιοδοξία».

Στη συνέχεια της βραδιάς οι 36 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Μεγάλη Παρέλαση παρουσίασαν τις στολές τους, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στην παρέα τους!

Ακολούθησε η παρουσίαση της εντυπωσιακής αφίσας του 2017. Μια αφίσα που το δημιουργικό της υπογράφει ο Στέλιος Καλογεράκης και δημιουργήθηκε από τα χέρια μικρών και μεγάλων, μέλη ομάδων.

Ένα φανταστικό non-stop πάρτι, μια υπέροχη συναυλία με την μπάντα των "Sbaraquack", κορύφωσε τη βραδιά και απογείωσε το κέφι, με funk, disco, rock 'n roll και balkan ρυθμούς!

Συντονιστείτε!

Ζωντανά από την "ΚΡΗΤΗ TV"

Ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV" και όλα τα Μέσα του "συντονίζονται" με το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι μεταφέροντας σε τηλεθεατές και αναγνώστες τον παλμό, το κέφι, όλα τα νέα και το παρασκήνιο από τις εντυπωσιακές εκδηλώσεις του.

Δημοφιλείς εκπομπές του καναλιού θα φύγουν από το πλατό για να μεταδώσουν λεπτό προς λεπτό όλες τις προετοιμασίες, τη γιορτινή ατμόσφαιρα και τον ενθουσιασμό.

Η κορύφωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με τη Μεγάλη Παρέλαση, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την "ΚΡΗΤΗ TV", ενώ και οι αναγνώστες του neakriti.gr θα έχουν τη δυνατότητα την παρακολουθήσουν μέσω live streaming.

Δείτε το πρόγραμμα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News