default-image

Ελευθερία Χρυσού: Ο εργοδότης με χτυπούσε στο κεφάλι (video)

Κρήτη
Ελευθερία Χρυσού: Ο εργοδότης με χτυπούσε στο κεφάλι (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Πρωτοφανές και σοκαριστικό επεισόδιο με εργοδότη να χτυπά με γροθιές στο κεφάλι συνδικαλίστρια, εξακολουθεί να προκαλεί σάλο και αποτροπιασμό.

"Η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι εξοργιστικό να βλέπουμε εργοδότη να χτυπάει κοπέλα , συνδικαλίστρια μέσα στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας", τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοριάς.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Ηράκλειο μέσα στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στη διάρκεια τριμερούς συνάντησης για εργασιακή διαφορά.

Η Ελευθερία Χρυσου  μέσα από την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου  όπου κατέληξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι που αλληλομηνύθηκαν περιγράφει καρέ καρέ όλα όσα συνέβησαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν..

"Με χτύπησε στο κεφάλι και με γρονθοκοπούσε και μάλιστα αν δεν μεσολαβούσε ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης θα ήταν δυνατόν να με χτυπάει ακόμη.Αυτό που έγινε μου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τον εκφοβισμό των εργοδοτών. Ό,τι και να κάνουν δε θα μπορέσουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν ούτε την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ούτε το ΠΑΜΕ".

Αυτόπτες μάρτυρες, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και συνδικαλιστές, που με μεγάλη δυσκολία σταμάτησαν την επίθεση που δέχτηκε το μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

"Έγινε ένα θλιβερό επεισόδιο μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας . Εργοδότης χτύπησε γυναίκα, περιστατικό που είναι δύο φορές απαράδεκτο," αναφέρει από την πλευρά του ο γραμματέας του ΕΚΗ κ. Βρέντζος.

Ο συγκεκριμένος εργοδότης είχε κληθεί στην τριμερή συνάντηση που είχε συγκαλέσει η επιθεώρηση εργασίας με αφορμή την καταγγελία εργαζόμενης στην επιχείρηση του σύμφωνα με την οποί δεν την είχαν καταβληθεί δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα, ενώ το ίδιο είχε γίνει και σε άλλους εργαζόμενους οι οποίοι σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έγινε στην επιθεώρηση εργασίας  είχαν πιεστεί να υπογράψουν ότι τα είχαν λάβει.

Τα αίματα φαίνεται πως άναψαν για τα καλά όταν η Ελευθερία Χρυσού ζήτησε να καταγραφούν στα πρακτικά οι ισχυρισμοί του εργοδότη. Όλοι οι εμπλεκόμενοι κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνται καθώς και ο εργοδότης υπέβαλε με τη σειρά του μήνυση για απειλή.

Η άγρια επίθεση εργοδότη σε βάρος συνδικαλίστριας προκαλεί σάλο,  αποτροπιασμό και απερίφραστη καταδίκη του εργατικού κέντρου και όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που μιλούν για ραγδαία κλιμάκωση της βίας και της τρομοκρατίας σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ>>ΚΑΤΑΓΕΛΛΙΑ: ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σήμερα στις 12.30 μμ θα δοθεί συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου  

σχετικά με το συμβάν επίθεσης στο μέλος του Δ.Σ. μας από εργοδότη μέσα στην επιθεώρηση.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News