default-image

Mεγάλη φωτιά στο πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ - Κίνδυνος για τα ΙΧ (photos)

Κρήτη
Mεγάλη φωτιά στο πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ - Κίνδυνος για τα ΙΧ (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση επικρατεί στο κέντρο του Ηρακλείου όπου ξέσπασε πυρκαγιά μετά τις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής. Η φωτιά ξέσπασε στον παλιό αλευρόμυλο στο πρώην δημοτικό πάρκιγνκ του δήμου κάτω από την πλατεία Ελευθερίας ,που πλέον λειτουργεί ελεύθερα.

Άναυδοι όσοι βρέθηκαν στο χώρο στάθμευσης είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα τείχη καθώς άρπαξαν φωτιά και τα ξερόχορτα που βρίσκονται στο σημείο.Οι πυκνοί καπνοί δημιουργούσαν ασφυκτική ατμόσφαιρα ενώ το κτίριο έχει "λαμπαδιάσει".

Κίνδυνος για τα ΙΧ!

Από την πρώτη στγιμή έγινε μεγάλη προσπάθεια να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα. Κι αυτό γιατί υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά και στα ΙΧ. Μάλιστα πολλοί ιδιοκτήτες που δεν είχαν αντιληφθεί την πυρκαγιά και ψώνιζαν στο κέντρο, δεν γνώριζαν ότι κινδύνευαν τα ΙΧ τους. Για το λόγο αυτό ειδοποιήθηκαν η αστυνομία και ο δήμος που συνέδραμαν.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΡΑΤΗ Η ΦΩΤΙΑ (VIDEOS)

Λαμπάδιασε το κτίριο

Στο σημείο μετέβησαν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 12 άνδρες οι οποίοι δίνουν παραγματική μάχη με τις φλόγες στις οποίες έχει τυλιχθεί το παλιό κτίριο. Μάλιστα τα μπάζα, τα ξύλα και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ερειπωμένο κτίριο, δυσκόλεψαν την επιχείρηση.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών να μην επεκταθεί η φωτιά είναι γιγάντια.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης - Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Elidon Frangu

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News