default-image

Καταδρομείς: Τραγικά λάθη στη μεταφορά οστών του ήρωα

Κρήτη
Καταδρομείς: Τραγικά λάθη στη μεταφορά οστών του ήρωα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σειρά από παράπονα διατυπώνονται σε επιστολή της Λέσχης Καταδρομέων που έφθασε στα γραφεία του neakriti.gr και αφορά στη μεταφορά των οστών του ήρωα Στυλιανού Πρινιανάκη στους Στόλους Μονοφατσίου. Με "φλογερό" λόγο κάνουν για παραλείψεις και λάθη .Μεταξύ αυτών η εθελοντική μεταφορά των οστών από γραφείο τελετών, αντί τη μεταφορά τους από στρατιωτικό μέσο, συνοδευόμενο από άγημα απόδοσης τιμών...

Ο ήρωας Στυλιανός Πρινιανάκης

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 42ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ ΠΡΙΝΙΑΝΑΚΗ

Όπως αναφέρει η επιστολή:

"Εκ μέρους όλων των καταδρομέων θα θέλαμε να σας εκφράσουμε μία σειρά από παράπονα που αφορούν την τιμητική εκδήλωση που έγινε προχθές στο χωριό Στόλοι Μονοφατσίου και αφορούσε την μεταφορά των οστών του ΗΡΩΑ καταδρομέα Πρινιανάκη Στυλιανού στη γενέτειρά του.

Στην εκδήλωση τιμής παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου από όλη την Κρήτη, παρευρεθήκαμε όπως είχαμε υποχρέωση και πάρα πολλοί συμπολεμιστές του Στέλιου και εκφράζοντας τον προβληματισμό και τα παράπονα όλων μας, θέλαμε να σας παραθέσουμε τα όσα λάθη και παραλείψεις έγιναν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

1) Κατακριτέο από όλους τους συμπολεμιστές ο τρόπος μεταφοράς των οστών με αυτοκίνητο από γραφείο τελετών, το οποίο αφιλοκερδώς ανέλαβε την μεταφορά. Ένας ΗΡΩΑΣ, όχι επειδή για τους δικούς τους λόγους αναφωνούν «μερικοί» για να προβάλλονται στα κανάλια, αλλά πραγματικός ΗΡΩΑΣ στις καρδιές όλων μας δεν μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί και ήταν υποχρεωμένο το Υ.ΠΕΘ.Α να έρθει με στρατιωτικό μέσο μεταφοράς ακολουθούμενο από άγημα, να αποδοθούν τιμές στο λιμάνι κατά την παραλαβή και να δοθούν οι πρέπουσες τιμές κατά την διάρκεια όλης της εκδήλωσης με ευλάβεια και όχι συγχωρήστε μου την έκφραση σαν «αγγαρεία», χωρίς να υιοθετώ την άποψη πολλών περί πακέτου ή αποσκευής στο υπόγειο του πλοίου.

2) Ο Στέλιος ήταν καταδρομέας, σαν καταδρομέας υπηρέτησε την πατρίδα, σαν καταδρομέας έπεσε υπέρ πατρίδος τιμώντας τον πράσινο μπερέ κι όμως στην τελευταία πράξη του δράματος που έζησε η οικογένεια του και όλοι οι παρευρισκόμενοι και όλοι εμείς οι συμπολεμιστές του δεν υπήρχε ούτε ένας πράσινος μπερές. Έπρεπε και ήταν υποχρέωση της πατρίδος και είναι ασυγχώρητο το γεγονός να μην έρθει άγημα από την Α'ΜΑΛ πρώην Α'ΚΑΚ όπου και υπηρέτησε ο Στέλιος. Σχολιάζοντας και τις δηλώσεις των βουλευτών να ζητούν από τους υπεύθυνους που τους ενημερώνουν, να τους ενημερώνουν σωστά και να διορθώσουν τις δηλώσεις που έκαναν στην κάμερα. Για το αρχείο τους, οι κρητικοί κομάντος που πήγαν στην Κύπρο ήταν συνολικά 64. Από Ηράκλειο 33, εκ των οποίων 4 πεσόντες (Τούλης Ηλίας, Καβροχωριανός Νικόλαος, Πρινιανάκης Στέλιος, Οικονομάκης Κωνσταντίνος), από Χανιά 12, εκ των οποίων 2 πεσόντες (Γιαννακάκης Κοσμάς, Τζιλιβάκης Στέφανος), 10 από Ρέθυμνο και 9 από Άγιο Νικόλαο επί συνόλου 289 από την Ελλάδα.

Ο Στέλιος βρέθηκε στην δίνη των γεγονότων που έφεραν την τραγωδία του Κυπριακού Ελληνισμού σε έναν αγώνα δίκαιο δε έναν αγώνα εθνικό και άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στο Κυπριακό έδαφος, τον Ιούλιου του 1974 με ένα αναπάντητο ερώτημα. Γιατί;

Τίμησε το ελληνικό όνομα και το ελληνικό ήθος και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος για την πατρίδα, με την λεβεντιά και το φιλότιμο του Έλληνα καταδρομέα που δεν ρωτά το τι και το πώς, αλλά μάχεται για την πατρίδα. Επειδή υπάρχουν και άλλοι πεσόντες από Κρήτη και θα έρθουν στον Ηλία Τούλη στο Μάραθος και στον Οικονομάκη στο Ζαρό, χωρίς να κάνουμε υπόδειξη, παρακαλούμε να μη γίνουν τα ίδια λάθη και παραλείψεις".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News