default-image

Προσοχή στο δάσκαλο..!

Ηράκλειο
Προσοχή στο δάσκαλο..!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ γέλιο έχει "πέσει" τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και την αγορά της Κρήτης... Κέντρα δια βίου μάθησης (και όχι τηλεοπτικά κανάλια) στήνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια στο "ποδάρι" με υψηλό στόχο να "διδάξουν" τα παιδιά του νησιού επαγγέλματα που έχουν κορεστεί ή έχουν "πεθάνει"..!

Κι άντε πες, μέχρι του σημείου της επιχειρηματικής πρόθεσης, καλά είμαστε. Φιγούρα κάνει και ίσως μερικά λεφτά θέλει να βγάλει ο άνθρωπος. Οι υποψήφιοι σπουδαστές όμως; Οι γονείς; Δεν πρέπει να προσέχουν πώς θα επενδύσουν στο μέλλον των παιδιών τους; Και πού θα δώσουν τα λεφτά τους, σε τέτοιες δύσκολες εποχές;

Έφτασε μάλλον και εδώ το "αθηναϊκό φρούτο" των δημοσιογραφικών εργαστηρίων που δεν αφορά οργανωμένες και έγκυρες σχολές και τα οποία κοροϊδεύουν παιδιά και γονείς.

Με αφορμή δε τη φιγούρα που κάνουν ορισμένοι στα social media με τα… «εκπαιδευτικά κέντρα με κατεύθυνση τη δημοσιογραφία» του Ηρακλείου, αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω τρίστιχο:

«Μεγάλο πράμα ο δάσκαλος να είναι σπουδαγμένος

κι από τα καλύτερα πανεπιστήμια να' ναι βγαλμένος.

Κι ας είναι το πτυχίο του απ' αλλού φερμένο,

το θέμα φίλε μου είναι να' ναι αναγνωρισμένο.

Γιατί πώς να το κάνουμε έχει σημασία,

να φτάσει μέχρι και την Αφρική η χάρη σου κι η επικοινωνία…».

Γιατί καλά είναι τα μεγάλα λόγια, αλλά ξέρετε, ο δάσκαλος χρειάζεται κι άλλα πράγματα. θέλει γνώση, θέλει τίτλους, θέλει προϋπηρεσία στην εργασία, μα κυρίως ήθος και αλήθεια.

Το τελευταίο για έναν υποψήφιο "καθηγητή" που δημοσιεύει φαρδιά πλατιά τους τίτλους των σπουδών του από το κολέγιο Milton Margai College Education and Technology (Μίλτον Μαργκέ)της Σιέρα Λεόνε.  

Ναι, και όμως είναι αλήθεια το επικαλείται μόνος του και μάλιστα δημοσίως, ότι σπούδασε στο κολέγιο Milton Margai (Μίλτον Μαργκέ) στην Σιέρα Λεόνε.

Και μη μου πείτε ότι το πτυχίο από κολλέγιο χώρας της δυτικής Αφρικής, (αν… είναι αλήθεια) μια από ασταθέστερες και τις φτωχότερες του κόσμου είναι αρκετό γιατί ειλικρινά, κρατιέμαι - κρατιέμαι μην αλλάξω συκώτι μ' αυτά που σας λένε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News