default-image

Έκθεση Κρητικών προϊόντων από γυναίκες επιχειρηματίες

Πολιτισμός
Έκθεση Κρητικών προϊόντων από γυναίκες επιχειρηματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τυροκομικά προϊόντα, αρτοσκευάσματα, σαπούνια, υφαντά, κεραμικά  και κοσμήματα είναι μερικά από τα προϊόντα Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας που φτιάχνουν και παρουσιάζουν αυτές τις ημέρες στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, στην ετήσια έκθεσή τους που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη.

Περισσότερες από 70 γυναίκες - μέλη του Συλλόγου αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα τους και προσφέρουν στους επισκέπτες δείγματα της δουλειάς τους αλλά και κεράσματα από τα προϊόντα που φτιάχνουν με ιδιαίτερο μεράκι.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει στόχο να προβάλει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και να ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες ν'  ασχοληθούν επαγγελματικά με την παραγωγική διαδικασία» τονίζει η Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, κα. Μαρία Πιτσικάκη, η οποία αποκαλύπτει ότι έχουν προσκληθεί στην έκθεση εκπρόσωποι δικτύων διανομής και μάλιστα έχουν υπάρξει αρχικές συμφωνίες με κάποια μέλη για την πρoώθηση των προϊόντων τους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα δώρων.

Όπως ανέφερε επίσης η κ. Πιτσικάκη ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης θα πραγματοποιήσει άμεσα αντίστοιχη έκθεση στο Ρέθυμνο, ενώ θα ξεκινήσει συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) για παρουσία του Συλλόγου στο Λιμάνι Ηρακλείου. Παράλληλα υπήρξε πρόταση από την καθηγήτρια πανεπιστημίου της Νάπολη κ. Marina Lebro για συμμετοχή τον Οκτώβριο σε συνέδριο στην Ιταλία.

«Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και προβολής των τοπικών προϊόντων, καθώς αυτά αναδεικνύουν την ταυτότητα της τοπικής παραγωγής», επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ο οποίος επισκέφθηκε την έκθεση και πρότεινε στις γυναίκες επιχειρηματίες ν'  απευθυνθούν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για ενημέρωση και όποια άλλη βοήθεια χρειαστούν.

Η έκθεση ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου και θα λειτουργήσει μέχρι την Τετάρτη 3 Αυγούστου, από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News