default-image

Κινητοποίηση για τους αγρότες Αρχανών, Ηρακλείου, Αστερουσίων

Κρήτη
Κινητοποίηση για τους αγρότες Αρχανών, Ηρακλείου, Αστερουσίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που οργάνωσε η επιτροπή αγώνα αγροτών δήμου Καζαντζάκη στον κόμβο των Πεζών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και αντιπροσωπείες από τα ΔΣ των αγροτικών συλλόγων Αρχανών, Ηρακλείου και Αστερουσίων.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Αναδείχθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μικρομεσαία αγροτιά από τις αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, σε συνδυασμό με το πρόβλημα που δημιουργεί η υπαγωγή της Ένωσης Πεζών στο άρθρο 99, την απλήρωτη παραγωγή και το φετινό καθορισμό των τιμών.

Στο τέλος της κινητοποίησης εκλέχθηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή για τη δημιουργία Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Καζαντζάκη η οποία οριοθέτησε τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου και εκλογές το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Ταυτόχρονα οι παρευρισκόμενοι φορείς διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις με την Ένωση Πεζών και αν χρειαστεί θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Προκλητική ήταν η παρουσία ένστολων και μη αστυνομικών οι οποίοι παρέμειναν στο χώρο της κινητοποίησης παρά τις διαβεβαιώσεις των επικεφαλής των φορέων ότι η παρουσία τους ήταν αχρείαστη και πως το οργανωμένο αγροτικό κίνημα μπορεί να περιφρουρήσει τους αγώνες του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News