Ηράκλειο

Το κρητικό ελαιόλαδο με τα δεκάδες βραβεία!

Μια οικογενειακή επιχείρηση... 150 χρόνων, η "Αλμπαντάκης Α.Ε." έχει κάνει "θαύματα" στον τομέα του εξαιρετικού-παρθένου ελαιολάδου. Η πορεία της στο χώρο της παραγωγής του ελαιολάδου αρχίζει το 1866 στα Καλέσα του δήμου Μαλεβιζίου. Η οικογένεια Αλμπαντάκη, με παραδοσιακούς μποξάδες και ζωήλατα πιεστήρια, άλεθε τις σοδειές των χωριανών και η καλή της φήμη σταδιακά προσέλκυε όλο και περισσότερους, φτάνοντας σήμερα να της εμπιστεύονται τη σοδειά τους 2.500 παραγωγοί!

Με αφορμή, φέτος, τη συμπλήρωση των 150 χρόνων λειτουργίας, η "Νέα Κρήτη" ζήτησε περισσότερα στοιχεία από τον Μιχάλη Αλμπαντάκη, ως διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, πλέον, εταιρειών, με διακριτικό τίτλο Cretan Olive Mill by Almpantakis family. Ένας όμιλος, που συνεχίζει με ανοδική πορεία το δρόμο του, έχοντας νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, με νέα μονάδα τυποποίησης, καθώς και δύο νέα ελαιοτριβεία στην κατοχή του, στην περιοχή Ροδιά και Πετροκέφαλο του νομού Ηρακλείου.

Ο Μιχάλης Αλμπαντάκης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μέσα από την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των ανθρώπων που τον στηρίζουν τόσα χρόνια έχει καταφέρει να φτάσει την εταιρεία και κατά συνέπεια τα προϊόντα της σε αρκετά υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα των δύσκολων καιρών που διανύουμε. Παράλληλα, λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς, κερδίζει συνέχεια αναγνωσιμότητα και διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σημαντικές διακρίσεις

Πέρυσι, στο διαγωνισμό Greek Export Awards κατέκτησε την 3η θέση ως καλύτερη εξαγωγική εταιρεία στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έλαβε χρυσό Αριστείο και βραβείο Κότινος στο διαγωνισμό "Ελαιοτεχνία" για το έτος 2013-2014, βραβείο ανώτερης γεύσης για το έτος 2015-2016 από το ITQI (International Taste & Quality Institute) στις Βρυξέλλες, σε διεθνή διαγωνισμό εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, βραβείο ποιότητας - London IOOC στο Λονδίνο, και τέλος χρυσό βραβείο Ανώτερης Γεύσης - Olymp Taste Award, και αυτά είναι μόνο η αρχή.

«Η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει σημαντικό δίκτυο πωλήσεων, κυρίως στο εξωτερικό, με σημαντική αύξηση εξαγωγών τα τελευταία χρόνια, εξάγοντας το 90% της παραγωγής της σε περισσότερες από 45 χώρες του εξωτερικού και με σημαντικές πωλήσεις σε ελληνικά καταστήματα», λέει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Αλμπαντάκης.

Ποιος είναι, όμως, ο βασικός άξονας και η φιλοσοφία της Cretan Olive Mill; Στο ερώτημα αυτό ο κ. Αλμπαντάκης απαντά ότι «εδώ και 150 χρόνια είναι η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας, των παραγωγών μας, των ανθρώπων που τόσα χρόνια μάς εμπιστεύονται, μας προτιμούν και μας στηρίζουν. Χωρίς αυτούς δε θα υπήρχε συνέχεια.

Η ποιότητα, η εκλεκτή γεύση και η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων μας ξεκινάει από εκείνους, και είναι μέλημά μας η διατήρησή τους. Έτσι, με όπλο την επιστημονική κατάρτιση, την αγάπη μας γι' αυτό που κάνουμε και το σεβασμό προς τον καταναλωτή που φιλοξενεί το ελαιόλαδό μας στο τραπέζι του, συνεχίζουμε σταθεροί στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων μας, ενώ παράλληλα φροντίζουμε για την προώθηση του κρητικού ελαιολάδου και της κρητικής διατροφής ανά τον κόσμο».

ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Υπηρεσίες υψηλών απαιτήσεων

Ο Μιχάλης Αλμπαντάκης, στη συνέχεια, τονίζει: «Η Ελλάδα ήταν πάντα χώρα που στηριζόταν στον πρωτογενή τομέα, στη γη και στους ανθρώπους που την καλλιεργούν. Ο πρωτογενής τομέας και κατ' επέκταση τα προϊόντα που παράγονται σε αυτή τη χώρα θα της δίνουν πάντα τη δυνατότητα ανάπτυξης, δίνοντας ώθηση στις εξαγωγές των προϊόντων της και στην εισροή χρήματος. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι οι γνώσεις και η σκληρή δουλειά».

Όραμα της εταιρείας είναι η συνεχής δημιουργία ποιοτικών καινοτόμων προϊόντων, που ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις των καταναλωτών, πάντα στα πλαίσια συνεχόμενων ποιοτικών ελέγχων που εφαρμόζονται, όπως ISO, HACCP, IFS, BRC, κ.ά.

Σχόλια