default-image

Αποκαθίσταται το τουριστικό περίπτερο στη Νίδα Ανωγείων

Κρήτη
Αποκαθίσταται το τουριστικό περίπτερο στη Νίδα Ανωγείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση & εξοπλισμός Τουριστικού Περιπτέρου Ιδαίου Άντρου και η Διαμόρφωση του ως κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών», το οποίο βρίσκεται στο οροπέδιο της Νίδας του δήμου Ανωγείων. Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανέρχεται σε 1.120.000 ευρώ.

Η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κας  Έλενας Κουντουρά,  ολοκληρώνει μια επίπονη και χρονοβόρα προσπάθεια και παράλληλα σηματοδοτεί το ξεκίνημα ενός φιλόδοξου εγχειρήματος που δημιουργεί νέα δεδομένα για την περαιτέρω αξιοποίηση, τόσο του Ιδαίου Άνδρου, όσο και του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη.

Η μελέτη

Η μελέτη αισθητικής και λειτουργικής αποκατάστασης του κτιρίου προβλέπει την κατασκευή αίθουσας ενημέρωσης κοινού και προβολών, εκθετήρια και χώρους ανάπαυσης, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν μια σφαιρική  ενημέρωση για όλα τα ιστορικά, αρχαιολογικά και φυσικά αξιοθέατα της περιοχής του οροπεδίου της Νίδας, από το οποίο διέρχεται το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι Ε4, σε ένα σύγχρονο χώρο με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Τα έργα

Για την διαμόρφωση  του Κέντρου Υποδοχής Επισκεπτών, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες:

?      Κατεδάφιση τμήματος κτιρίου

?      Εσωτερικές επισκευές & διασκευές 

?      Αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων 

?      Συντήρηση ,επισκευή και δημιουργία μόνωσης

?      Αλλαγή Δαπέδων

?      Διασκευή ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης

?      Κατασκευή τζακιού σε εσωτερικό χώρο

?      Περιτοίχιση από λιθοδομή 

?      Διαμορφώσεις του εδάφους με πέτρα μέχρι συν/πλην 0.50μ

?      Εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί 

?      Προμήθεια όλου το απαραίτητου εξοπλισμού

Ο στόχος

Βασικός αναπτυξιακός στόχος είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, τη δημιουργία ενός ελκυστικού τουριστικού προϊόντος και τη συνέργεια με υφιστάμενες παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθεί υψηλή προστιθέμενη αξία και να αναδειχθεί η περιοχή του ορεινού όγκου των Ανωγείων σε τουριστικό προορισμό όλες τις εποχές του έτους.

Το χρονοδιάγραμμα  

Το έργο εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο και ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προστασίας, οργάνωσης και διαχείρισης χώρων που μπορεί να φιλοξενεί δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου και το οποίο αναπτύσσεται σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό της ύπαρξης ενός εντυπωσιακού φυσικού περιβάλλοντος και από την ύπαρξη σημαντικών αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων, όπως είναι το σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου.  

Η εγκατάσταση του ανάδοχου στο έργο θα γίνει στα μέσα του Αυγούστου και σύμφωνα με την συμβατικές του υποχρεώσεις το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 24 μήνες από την εγκατάσταση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News