default-image

Τα «εξαφανισμένα» όπλα αναστάτωσαν την Ελληνική Αστυνομία

Κρήτη
Τα «εξαφανισμένα» όπλα αναστάτωσαν την Ελληνική Αστυνομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλο στις τάξεις της αστυνομίας στην Κρήτη και κατεπείγουσα εσωτερική έρευνα, προκάλεσε καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε χθες μέσω διαδικτύου από αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Αδιάφθορων Αστυνομικών Κρήτης» σύμφωνα με την οποία, όπλα αστυνομικών από την Κρήτη, είτε έχουν κάνει φτερά, είτε άλλαξαν μυστηριωδώς χέρια.

Η είδηση κυκλοφόρησε αστραπιαία σε όλη την Ελλάδα μέσω διαδικτύου, προκαλώντας την παρέμβαση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που διεξήγαγαν κατεπείγουσα έρευνα σε αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης μέχρι τα ξημερώματα. Και αυτό γιατί η καταγγελία δεν αναφερόταν απλώς σε έναν αριθμό 9 ή 10 υπηρεσιακών όπλων αλλά έδινε στη δημοσιότητα ακόμη και τους ειδικούς μοναδικούς υπηρεσιακούς κωδικούς(serial number) που αντιστοιχούν  σε  κάθε όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, αξιωματικοί της ΓΑΔ Κρήτης και της ΥΠΑΣΕΚ, κάλεσαν αμέσως είτε εντόπισαν εν  ώρα υπηρεσίας, τους Ειδικούς Φρουρούς που έχουν χρεωθεί με τον συγκεκριμένο οπλισμό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα βρίσκονται στην κατοχή τους όπως προβλέπεται ή αν οι κατηγορίες για την εξαφάνιση τους ευσταθούν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, όλα βρέθηκαν στη θέση τους ενώ χρειάστηκε ακόμη και να εντοπιστεί Ειδικός φρουρός στην Αθήνα, όπου είχε μετακινηθεί υπηρεσιακά και να πιστοποιηθεί κατά πόσο είχε στην κατοχή του, το όπλο το οποίο είχε χρεωθεί.

Η υπόθεση όμως φαίνεται ότι δεν σταματά εδώ καθώς αναζητείται  ο λόγος  της διακίνησης της συγκεκριμένης καταγγελίας, το πώς ακριβώς βρέθηκαν υπηρεσιακά στοιχεία στα χέρια του ανθρώπου που τη δημοσιοποίησε και πολλά  άλλα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν .

Για το θέμα αυτό πριν από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση από την ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

"Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε ως ένωση Ειδικών  Φρουρών Κρήτης τους αυτοαποκαλούμενους  «Μάχιμους και Αδιάφθορους Αστυνομικούς Κρήτης» να παραβρεθούν στην υπηρεσία πού ανήκουν τα φερόμενα για αυτούς «αδέσποτα» όπλα ώστε ιδίοις όμμασι να διαπιστώσουν ότι αυτά έχουν «αφεντικά».

Κύριοι της Μ.Α.Α.Κ είναι σοφότερο πριν αναρτήσετε ανοησίες σε ιστοσελίδες να έχετε διασταυρώσει τις πληροφορίες πού πιθανόν να σας έχουν έρθει.

Μας εγείρονται υποψίες πως αυτή η κακοήθεια  σκοπό έχει να πλήξει το κύρος μίας επιτυχημένης υπηρεσίας  και σχετίζεται με την προσπάθεια  κατάργηση της ΥΠ.ΑΣ.Ε. Κρήτης.

Πλανάστε εάν πιστεύεται πως απροκάλυπτα θα πετάτε λάσπη σε συναδέλφους και υπηρεσίες. Να γνωρίζετε, ως Ένωση, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να μάθουμε ποίοι είναι οι Μ.Α.Α.Κ  και με ποία ιδιότητα καταγγέλλουν  βασιζόμενοι σε ασύστολα ψεύδη.

Θα ήμασταν ιδιαίτερα ευτυχείς  εάν αποδεχτείτε την πρόσκληση μας μιας και ως μάχιμοι και αδιάφθοροι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε και να φοβηθείτε.

Η μήπως έχετε;      

Ο πρόεδρος, Τσανακτσίδης Χρήστος , ο γενικός γραμματέας Ζηρίδης Δημήτριος".

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης

"Τις τελευταίες ημέρες σε τοπική δημοσιογραφική ιστοσελίδα έχει δημοσιευτεί άρθρο που αφορά απώλεια οπλισμού από αστυνομική υπηρεσία που υπάγεται στην Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, το οποίο μάλιστα έχει αναδημοσιευτεί και σε άλλα sites ανά την επικράτεια. Η Ένωσή μας σε επικοινωνία που είχε με τη Διοίκηση της εν λόγω υπηρεσίας αλλά και με την ηγεσία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης ενημερώθηκε ότι η σχετική καταγγελία δεν ευσταθεί. Προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και επειδή τέτοιου είδους καταγγελίες αφενός δυσφημίζουν το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και αφετέρου δύναται να προξενήσουν αλγεινή εντύπωση στους πολίτες και στην κοινωνία μας, θα παρακαλέσουμε όπως σε ανάλογες περιπτώσεις αυτές να διασταυρώνονται για την εγκυρότητά τους πριν να δημοσιευτούν".

Εσωτερική έρευνα

Οι καταγγελίες αφορούσαν σε οπλισμό ειδικών φρουρών από τα ΤΑΕ της Κρήτης, γεγονός που προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του Σωματείου τους.  

Αξιωματικοί της ΓΑΔ Κρήτης και της ΥΠΑΣΕΚ, κάλεσαν αμέσως είτε εντόπισαν εν ώρα υπηρεσίας, τους Ειδικούς Φρουρούς που έχουν χρεωθεί με τον συγκεκριμένο οπλισμό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα βρίσκονται στην κατοχή τους όπως προβλέπεται ή αν οι κατηγορίες για την εξαφάνιση τους ευσταθούν. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, όλα βρέθηκαν στη θέση τους ενώ χρειάστηκε ακόμη και να εντοπιστεί Ειδικός φρουρός στην Αθήνα, όπου είχε μετακινηθεί υπηρεσιακά και να πιστοποιηθεί κατά πόσο είχε στην κατοχή του, το όπλο το οποίο είχε χρεωθεί.

Η υπόθεση όμως φαίνεται ότι δεν σταματά εδώ καθώς αναζητείται  ο λόγος  της διακίνησης της συγκεκριμένης καταγγελίας, το πώς ακριβώς βρέθηκαν υπηρεσιακά στοιχεία στα χέρια του ανθρώπου που τη δημοσιοποίησε και πολλά  άλλα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν.

Ρεπορτάζ:Έλλη Κοκάλη

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News