default-image

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η λειτουργία ΕΚΑΒ στη Βιάννο

Κρήτη
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η λειτουργία ΕΚΑΒ στη Βιάννο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα αγκάθια των ελλείψεων -κυρίως σε προσωπικό- στρωμένος ο δρόμος της ενίσχυσης του ΚΥ Βιάννου με ένα ακόμα ασθενοφόρο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών, καθώς μέσα σε διάστημα ενός μήνα καταγράφηκαν τραγικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση δύο περιστατικών , ενώ στη μία εκ των δύο μία ηλικιωμένη έχασε και τη ζωή της.

Η Δημοτική αρχή πιέζει σε όλους τους τόνους για την ενίσχυση του κέντρου με ένα ακόμα ασθενοφόρο, υπόσχεση που έχει δοθεί από το αρμόδιο υπουργείο και την 7η ΥΠΕ παράλληλα με την λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ στη Μάρθα.

Στο ρεαλιστικό και εφικτό σενάριο του σήμερα , μόνη διέξοδος η ενίσχυση του ΚΥ Βιάννου με ένα ακόμα ασθενοφόρο και τρείς οδηγούς προκειμένου να βγαίνουν οι βάρδιες, λέει ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης στο Ενημερωτικό Μαγκαζίνο του Ράδιο 9,84.

Τα κουκιά δεν βγαίνουν στο μέτρημα ανταπαντά ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων Νίκος Καλογιαννάκης καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί, καλύπτει βάρδιες του τομέα ΕΚΑΒ στη Σητεία κι αν πάρεις προσωπικό από την μία υπηρεσία προς την άλλη, αποδυναμώνεις την προηγούμενη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Μενέλαος Καρακωνσταντάκης επισημαίνοντας ότι εκεί που πονάει το κέντρο άμεσης βοήθειας είναι η έλλειψη προσωπικού, οι βάρδιες που δεν βγαίνουν , το προσωπικό που τρέχει από τη μία υπηρεσία προκειμένου να στελεχώσει την άλλη.

Έκκληση του ιδίου προς τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα το ΕΚΑΒ για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν καθώς ο συντονισμός όσο απομακρυσμένη κι αν είναι μία περιοχή θα βοηθήσει για τη γρηγορότερη αντιμετώπιση του.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News