default-image

Νέο σοκ στην αγορά: 215 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο

Κρήτη
Νέο σοκ στην αγορά: 215 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα στην αγορά του Ηρακλείου, όπου, για το μήνα Σεπτέμβριο και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η πτωτική πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους κλάδους οδήγησε στο να δημιουργηθούν λιγότερες επιχειρήσεις από αυτές που διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Συνολικά, κατά τον περασμένο Σεπτέμβριο έκλεισαν 215 και άνοιξαν 71 επιχειρήσεις ενώ δραματική είναι και η φετινή εικόνα σε σχέση με πέρυσι, καθώς φέτος τα λουκέτα διπλασιάστηκαν ενώ μειώθηκαν σχεδόν στο μισό οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους.  

Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στο Εμπορικό Τμήμα όπου άνοιξαν 26 επιχειρήσεις και έκλεισαν 75, ενώ αντίστοιχα πτωτική πορεία ακολούθησε και το Τμήμα Υπηρεσιών, όπου δημιουργήθηκαν 36 επιχειρήσεις και έκλεισαν 83. Αντίστοιχα, στο Τμήμα Μεταποίησης άνοιξαν μόλις 6 επιχειρήσεις και έκλεισαν 49. Μικρότερες απώλειες παρατηρούνται στον τομέα του Τουρισμού, όπου άνοιξαν 2 επιχειρήσεις και διέκοψαν τη λειτουργία τους 6, ενώ στον Εξαγωγικό Τομέα δημιουργήθηκε μία επιχείρηση και έκλεισαν 2.

Η κατάσταση στην τοπική αγορά επιδεινώθηκε σημαντικά κατά το φετινό Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οπότε είχαν δημιουργηθεί 120 επιχειρήσεις και είχαν διακόψει τη λειτουργία τους 111 επιχειρήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News