default-image

"Μια Βόλτα 5.000 χρόνων στα Χανιά"

Χανιά
"Μια Βόλτα 5.000 χρόνων στα Χανιά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου, συμμετέχοντας στις φετινές δράσεις του p_public οργανώνει "Μια Βόλτα 5.000 χρόνων στα Χανιά", την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, ξεκινώντας 5:15 το απόγευμα από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων.

Στόχος του δρώμενου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την παλιά πόλη των Χανίων, μια πόλη που κατοικείται αδιαλείπτως από την Παλαιολιθική Εποχή. Να εξερευνήσουν το ανθρωπογενές περιβάλλον, τα μνημεία διαφόρων πολιτισμών από τη μινωική εποχή μέχρι σήμερα και να αντιληφθούν την συνέχεια στην κατοίκησή της με τον εξαιρετικό κτιριακό-πολιτιστικό πλούτο.

Το δρώμενο πραγματοποιείται στην παλιά πόλη των Χανίων όπου μέσα από παιχνίδι γνωριμίας με την πόλη, οι συμμετέχοντες αναζητούν και βρίσκουν μνημεία και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, τα οποία ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια τους την μακραίωνη ιστορία της.

Η "Βόλτα 5.000 χρόνων στα Χανιά" είναι ένα από τα επτά συνολικά προγράμματα που προσφέρει το ΚΠΕ Βάμου στα σχολεία που δηλώνουν συμμετοχή ακολουθώντας τις οριζόμενες διαδικασίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στην δεκαετία της Εκπαίδευσης για την Βιώσιμη Ανάπτυξη της UNESCO, με φετινή θεματική χρονιά το ανθρωπογενές περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News