default-image

Στα Χανιά ο πρέσβης των ΗΠΑ

Κρήτη
Στα Χανιά ο πρέσβης των ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις δυνατότητες συνεργασίας της Κρήτης με τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων , την προώθηση αγροτικών προϊόντων του νησιού στις ΗΠΑ καθώς και τους τρόπους ενδυνάμωσης του τουρισμού κρουαζιέρας ,  συζήτησε  ο  Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμίθ με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και το δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη στο πλαίσιο επίσκεψης του σήμερα   στα Χανιά.

Το μεσημέρι  κ Σμιθ επισκέφθηκε και την βάση της Σούδας

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ Σμιθ ήταν η αντιπεριφερεια  όπου  ο κ. Βουλγαράκης καλωσόρισε τον κ. Σμίθ  και  αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα ενώ παράλληλα  υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας ώστε να βγει η Ελλάδα  από την δύσκολη αυτή συγκυρία.

Επίσης τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας της Ελλάδας, αλλά ιδιαίτερα της Κρήτης, με την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της Κρητικής διατροφής, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της χώρας. Ιδιαίτερος λόγος έγινε και για τον τουρισμό της κρουαζιέρας και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Σούδας.

Ο Αμερικάνος διπλωμάτης  χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την μεταξύ τους συνάντηση, και αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και του «ανοίγματος» της ελληνικής οικονομίας ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, και πρότεινε τη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την ανάγκη μεταρρυθμίσεων  και  δέχθηκε θετικά την πρόταση συνεργασίας, αλλά και την ανάγκη ύπαρξης θετικού επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ αναφέρθηκε και στις  προσπάθειες από τη μεριά της Περιφέρειας Κρήτης, να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα που προβάλλεται στο εξωτερικό, με την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής.

 Ο  νομός Χανίων ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ασφαλής προορισμός για τους ξένους επισκέπτες, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και απαράμιλλη φιλοξενία. τόνισε από την πλευρά του  ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, υποδεχόμενος στο δημαρχείο τον κ Σμίθ.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας, μεταξύ Χανίων και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στον τομέα του τουρισμού, αλλά και της προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της  Κρητης.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας και τις δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Σούδας, το ασφαλέστερο της Μεσογείου, όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος, να καταστεί σταθμός κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης). Ιδιαίτερα έκανε αναφορά στο γεγονός ότι με την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στα Χανιά, έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες αμερικάνους πολίτες, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

 Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε ακόμη στην πολυπληθή ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο που ενώνει τους λαούς των δύο χωρών, προσθέτοντας μάλιστα ότι πολλοί πολίτες των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ελληνική καταγωγή., έχουν διακριθεί στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται.

Από την πλευρά του, ο κ. Σμίθ  χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επίσκεψή του στο δημαρχείο Χανίων, επισημαίνοντας ότι θα εξετάσει τις προτάσεις οι οποίες διατυπώθηκαν προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του εισερχόμενου τουρισμού από τις ΗΠΑ και την προώθηση των κρητικών  προϊόντων στην Αμερικανική αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News