Σε αυτές τις 18 περιοχές των Χανίων θα ισχύσει προληπτική απαγόρευση διέλευσης

Χανιά
Σε αυτές τις 18 περιοχές των Χανίων θα ισχύσει προληπτική απαγόρευση διέλευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2023

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων γνωστοποίησε, στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, την υπ’αριθ. πρωτ. φ.340/140 από 31-5-2023 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2023 (δηλ. έως και 31 Οκτωβρίου 2023, ή και περαιτέρω, εφόσον παραταθεί η διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με απόφαση των αρμοδίων οργάνων).

Αναλυτικότερα, η Απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Εφαρμογή του μέτρου προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση για τις ημέρες εκείνες που ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) & 5 (κατάσταση συναγερμού) καθ΄όλη την διάρκεια του 24ώρου, όπως ο παρακάτω πίνακας:

Οι παραπάνω περιοχές απεικονίζονται στους επισυναπτόμενους χάρτες που συνοδεύουν την παρούσα απόφαση και θα δημοσιευτούν, για λόγους ενημέρωσης του κοινού, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης και στην Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Περιφέρειας Κρήτης (GISCRETE). Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα – οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα και προσωπικό των Υπηρεσιών και Δήμων που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και ασχολούνται με συντήρηση της εν λόγω περιοχής, μέλη εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα εκτελούν χρέη περίπολου πυρασφάλειας, oi κάτοικοι που δραστηριοποιούνται σε κτηνοτροφικές και αγροτικές ή μελισσοκομικές δραστηριότητες ή μένουν σε αυτές τις περιοχές.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News