Μάχη της Κρήτης: «Έκοψαν» την ανάσα οι εντυπωσιακοί ελιγμοί των F16 και η πτώση αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε (vid)

Κρήτη
Μάχη της Κρήτης: «Έκοψαν» την ανάσα οι εντυπωσιακοί ελιγμοί των F16 και η πτώση αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εντυπωσιακές επιδείξεις μαχητικών αεροσκαφών και πτώσεις αλεξιπτωτιστών στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, έπεσε χθες η αυλαία των εκδηλώσεων για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή λήξης, στην οποία έδωσαν και φέτος το παρόν, αντιπροσωπείες όλων των κρατών που συμμάχησαν με την Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με τους ακροβατικούς ελιγμούς του ιπτάμενου της ομάδας Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας  με το μαχητικό f16 block 52 plus να κόβει την ανάσα,  έριξαν αυλαία οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 82 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Είχε προηγηθεί πτώση αλεξιπτωτιστών της 1ης ΜΑΛ στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε όπου πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η τελετή λήξης των εκδηλώσεων.

Στα διαχρονικά μηνύματα ψυχικού σθένους, αντίστασης, αυτοθυσίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών που εξακολουθεί να εκπέμπει η επέτειος της Μάχης της Κρήτης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε την παραχώρηση από το Υπουργείο Άμυνας μικρής έκτασης του αεροδρομίου, που θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή.

Πάγιο αίτημα του δήμου Πλατανιά είναι η παραχώρηση του αεροδρομίου του Μάλεμε για την περεταίρω ανάδειξη του με τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News