Χανιά: Καθημερινό το μποτιλιάρισμα στην οδό Δαγκλή - Καμία πρόβλεψη για στάση και στάθμευση λεωφορείων (pics)

Κρήτη
Χανιά: Καθημερινό το μποτιλιάρισμα στην οδό Δαγκλή - Καμία πρόβλεψη για στάση και στάθμευση λεωφορείων (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος χωρίς πάρκινγκ - Φθάνουν στο αρχαιολογικό Μουσείο και δεν έχουν που να παρκάρουν

Αντιμέτωποι με την έλλειψη  χώρου στάθμευσης, έρχονται καθημερινά οδηγοί τουριστικών λεωφορείων που μεταφέρουν οργανωμένα γκρουπ στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων και σε άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Χαλέπας. Οι οδηγοί αναγκάζονται να σταθμεύουν στην οδό Δαγκλή, κοντά στο Εθνικό Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, με αποτέλεσμα τα διερχόμενα ΙΧ και επαγγελματικά οχήματα να μπλοκάρουν, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για λύση στο άμεσο μέλλον.

Κάνουν πάρκινγκ το δρόμο

Μπλοκαρισμένη είναι καθημερινά η οδός Δαγκλή στη Χαλέπα με τα τουριστικά λεωφορεία σταθμευμένα και στις δύο πλευρές του δρόμου, να αφήνουν μια μικρή δίοδο για τα διερχόμενα ΙΧ.

Σκηνές σαν αυτή καταγράφονται από το πρωί ως το βράδυ και κυρίως τις ώρες που είναι ανοιχτά το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Λεωφορεία από σχολικές εκδρομές και τουριστικών γραφείων σταθμεύουν αναγκαστικά κοντά στα σημεία επίσκεψης των εκδρομέων.

Σε μια ακτίνα τριακοσίων μέτρων βρίσκονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος και η οικία Βενιζέλου, ο ναός της Αγίας Μαγδαληνής, τα Ταμπακαριά.

Αν και κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια – μόλις πέρυσι εγκαινιάστηκε – το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων δεν διαθέτει πάρκιγκ τουριστικών λεωφορείων. Η οδός Σκρά επί της οποίας βρίσκεται, χρησιμοποιείται αποκλειστικά από ΙΧ ενώ στην ευρύτερη περιοχή έκταση ελεύθερη για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης δεν υπάρχει.

Το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα με την ολοκλήρωση της ανάπλασης στο ιστορικό διατηρητέο σύνολο των Ταμπακαριών που βρίσκεται σε μικρή ακτίνα και που οι ελάχιστες θέσεις στάθμευσης προορίζονται μόνο για μόνιμους κατοίκους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News