Τραγικό ατύχημα με 2,5 ετών κοριτσάκι: Δύσκολες ώρες στο ΠΑΓΝΗ για το παιδί που «χτυπήθηκε» από ΙΧ με οδηγό τον πατέρα του

Χανιά
Τραγικό ατύχημα με 2,5 ετών κοριτσάκι: Δύσκολες ώρες στο ΠΑΓΝΗ για το παιδί που «χτυπήθηκε» από ΙΧ με οδηγό τον πατέρα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και σε πολύ βαριά κατάσταση, νοσηλεύεται το 2,5 ετών κοριτσάκι
  • Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται το 2,5 κοριτσάκι

Πολύ σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 2,5 ετών κοριτσιού, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Στυλιανό Κτενιαδάκη, ο οποίος μίλησε στο neakiti.gr. Το κοριτσάκι που παρασύρθηκε από ΙΧ φορτηγό που οδηγούσε ο πατέρας του σε χωριό της Κισσάμου διακομίσθηκε σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση, στο ΠΑΓΝΗ. Το απίστευτο, αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανές ατύχημα, συνέβη το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας, όταν ο 48χρονος πατέρας του μπήκε στο αυτοκίνητο του και ενώ έκανε όπισθεν, το παρέσυρε, χωρίς να αντιληφθεί ότι βρισκόταν πίσω από το αγροτικό.

Προφανώς ξέφυγε της προσοχής των γονιών του και μια στιγμή ήταν αρκετή για να γίνει το κακό. Σοκαρισμένοι οι γονείς μετέφεραν το κοριτσάκι τους αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης του.

Άμεσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, με τους γιατρούς να κρίνουν αναγκαία την εισαγωγή του σε ΜΕΘ Παίδων. Διασωληνωμένο διακομίσθηκε το απόγευμα στο ΠΑΓΝΗ, την ώρα που οι γονείς και όλος ο οικογενειακός περίγυρος, είναι σοκαρισμένοι.

Σε βάρος του πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια. Την ίδια στιγμή, στο χωριό της οικογένειας, κανείς δε μπορεί να πιστέψει πως το μικρό αγγελούδι βρέθηκε κάτω από το βαρύ ΙΧ φορτηγό. Για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί προανάκριση το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ωστόσο η σκέψη και η αγωνία όλων βρίσκονται κοντά στο δυόμιση ετών κοριτσάκι και στη μάχη που δίνει για τη ζωή του.

Με σοβαρές κακώσεις στη σπονδυλική στήλη ο 38χρονος

Στο μεταξύ, με σοβαρές κακώσεις στη σπονδυλική στήλη μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ και ο 38χρονος, που το απόγευμα της Δευτέρας έπεσε με το φορτηγό που οδηγούσε σε χαράδρα βάθους πενήντα μέτρων στον επαρχιακό δρόμο Καλουδιανών - Έλους στην Κίσσαμο. Ο 38χρονος έχει υποστεί κάκωση αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης. Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο 47χρονος συνοδηγός του στο φορτηγό, ο οποίος φέρει ορθοπεδικά κατάγματα ωστόσο έχει τραυματιστεί σοβαρά και στο μάτι. Νοσηλεύεται πάντως εκτός κινδύνου, στην Ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Για το ατύχημα ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Χανίων, ζητώντας να διαλευκανθούν τα αίτια. «Δυστυχώς για άλλη μια φορά, ένα νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη στο νομό μας. Πολύ σοβαρά τραύματα υπέστησαν δυο εργαζόμενοι, το απόγευμα της Δευτέρας στο Έλος Κισσάμου, όταν το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα. Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου και ενημερώθηκαν από στενό συγγενή ενός εκ των τραυματισμένων για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Τέλος το Εργατικό Κέντρο καλεί τις αρμόδιες αρχές «να ρίξουν άπλετο φως στο συμβάν ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια του ατυχήματος». Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό εξετράπη της πορείας του αργά το απόγευμα και για τον απεγκλωβισμό του οδηγού και του συνοδηγού, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News