Χανιά: «Πράσινο φως» για τέλεση πολιτικών γάμων σε μνημεία - Ζευγάρια ζητούν να ανταλλάξουν όρκους αγάπης με θέα τον Φάρο

Κρήτη
Χανιά: «Πράσινο φως» για τέλεση πολιτικών γάμων σε μνημεία - Ζευγάρια ζητούν να ανταλλάξουν όρκους αγάπης με θέα τον Φάρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εφορία Αρχαιοτήτων άναψε το πράσινο φως, μετά από αίτημα που υπέβαλε η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την τέλεση πολιτικών γάμων στον αιγυπτιακό Φάρο, τη Φορτέτσα και το κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Στον αιγυπτιακό Φάρο, το εμβληματικό μνημείο του ενετικού λιμανιού των Χανίων και σε δύο ακόμα νέα σημεία της αρχαιολογικής ζώνης, τη Φορτέτσα και το κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, μπορούν από το φετινό καλοκαίρι να τελούνται πολιτικοί γάμοι. Έτσι τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποφύγουν το συνηθισμένο τελετουργικό στο δημαρχείο, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ειδυλλιακές τοποθεσίες, που αναμφίβολα θα κάνουν το γάμο τους ξεχωριστό.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων άναψε το πράσινο φως, μετά από αίτημα που υπέβαλε η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Μανόλης Κοτσιφάκης, «υπήρχε από τους επαγγελματίες που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν πολιτικούς γάμους η πληροφορία πως εκφράζεται ενδιαφέρον από ζευγάρια για τα συγκεκριμένα σημεία και αυτοί μας πίεσαν να προχωρήσουμε στις σχετικές διαδικασίες, για να τα συμπεριλάβουμε στους εξωτερικούς χώρους τέλεσης της διαδικασίας».

Η προσθήκη σημείων εντός του παλιού λιμανιού έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα πολλών επαγγελματικών κλάδων αλλά κυρίως πολλών ζευγαριών, Ελλήνων και ξένων. Πολιτικοί γάμοι στα Χανιά μπορούν ακόμη να τελεστούν στο πάρκο της Βίλας Κούνδουρου, στο πάρκο Νέας Χώρας (πλησίον Κολυμβητηρίου), στην Πύλη Σαμπιονάρα, στον Προφήτη Ηλία και στους Αγίους Αποστόλους.

Από φέτος επίσης, νεόνυμφοι αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, θα μπορεί να μισθώσει τον αίθριο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για κοινωνικές εκδηλώσεις. Το κτίριο αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στα τέλη Μάιου και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Η τέλεση πολιτικών γάμων εκτός του δημαρχιακού καταστήματος ,καθιερώθηκε στα Χανιά το 2018 επί δημαρχίας Τάσου Βάμβουκα, με σκοπό μεταξύ άλλων την προσέλκυση γαμήλιου τουρισμού. Εξάλλου, πρωτοβουλίες για την προώθηση της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού, έχουν αναληφθεί από το ΕΟΤ που από τα προηγούμενα χρόνια έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι διεθνείς μελέτες, δείχνουν ότι ο γαμήλιος τουρισμός βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης παγκοσμίως, ιδιαίτερα μετά την πανδημία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις πέντε πρώτες θέσεις των γαμήλιων προορισμών στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Τουρκία. Υπολογίζεται ότι το 2019, στην Ελλάδα, τα σωρευτικά έσοδα του κλάδου άγγιξαν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News