Βαρουφάκης από Χανιά: «Αυτή η κυβέρνηση είναι καταστροφική για την Κρήτη» (pics)

Κρήτη
Βαρουφάκης από Χανιά: «Αυτή η κυβέρνηση είναι καταστροφική για την Κρήτη» (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τις εξορύξεις», είπε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης στην έναρξη της ομιλίας του

Στα Χανιά βρίσκεται ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητάς του ενόψει των εκλογών.

Ο κ. Βαρουφάκης πραγματοποιεί την ομιλία του στην πλατεία μπροστά από τα Νεώρια.

«Τέσσερα χρόνια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βιώνουμε μια απίστευτη αστυνομοκρατία», είπε στην έναρξη της ομιλίας του και συνέχισε λέγοντας: «Μην έχετε αμφιβολία: αυτή η κυβέρνηση θα είναι καταστροφική για την Κρήτη. Ήδη δημοσιεύονται σενάρια για εξορύξεις που το μόνο κέρδος που θα υπάρχει θα είναι για τις εταιρίες εξορύξεων. Το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε ένα ευρώ από αυτές τις εξορύξεις.

Αυτού του είδους τις συμβάσεις τις έφερε πρώτος στο ελληνικό κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα υπάρξουν εξορύξεις γιατί το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο. Όλα αυτά γίνονται για να φάνε κάποιοι με χρυσά κουτάλια. Αυτό σημαίνει “Μητσοτάκης Α.Ε.” κι αυτό θα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους σιγοντάρει».

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι ότι ο κόσμος εκεί έξω γλείφει τις πληγές του. Έχει πιστέψει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και δεν υπάρχει μεγαλύτερη πληγή από αυτό το αφήγημα. Κι εδώ είναι η επιτυχία των μέσων μαζικής εξαπάτησης. Πείθουν τα λαϊκά στρώματα ότι οποιαδήποτε ελπίδα για αλλαγή είναι αυταπάτη», υπογράμμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση των Επιχειρήσεων Ύδρευσης, έκανε αναφορά στο υπερταμείο, σημείωσε ότι είμαστε υπό καθεστώς κατοχής, τόνισε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι καφενείο της συμφοράς, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Σταθάκη για τους χειρισμούς τους την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μηχανισμούς λεηλασίας των πολλών και κάνοντας αναφορά στο δημοψήφισμα το οποίο ακολούθησε συντριβή της παγκόσμιας αριστεράς.

Μίλησε για το καθεστώς δανεισμού στη χώρα και για τις αυξήσεις των δόσεων αποπληρωμής και ανέφερε παραδείγματα από άλλες χώρες ενώ κατηγόρησε το ισχύον σύστημα που οδηγεί στα κόκκινα δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Δευτέρα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία των Λιονταριών.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την περιοδεία του κ. Βαρουφάκη στα Χανιά: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News