Χόρεψαν ζούμπα με την ψυχή τους τα μέλη των ΚΑΠΗ στα Χανιά (vid, pics)

Κρήτη
Χόρεψαν ζούμπα με την ψυχή τους τα μέλη των ΚΑΠΗ στα Χανιά (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλικιωμένες και ηλικιωμένοι που δεν το βάζουν κάτω, ανέβηκαν στη σκηνή στην Πλατεία του Γυαλί Τζαμί, χόρεψαν με την ψυχή τους και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα αλλά κυρίως τον θαυμασμό όλων

 

  • Ζωντάνια από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας
  • Κάλεσμα στους ηλικιωμένους να μπουν στη μεγάλη αγκαλιά των ΚΑΠΗ

Το μήνυμα πως το κέφι για τη ζωή δεν έχει ηλικία, έστειλαν μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Χανίων που συμμετείχαν στη μουσικοχορευτική δράση που διοργανώθηκε στο παλιό λιμάνι, με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα ενεργούς γήρανσης. Χόρεψαν ζούμπα, έκαναν γυμναστική και απόλαυσαν ένα ξεχωριστό απόγευμα, καλώντας τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να βγουν από τα σπίτια τους.

Το σώμα γερνάει, μόνο όταν γεράσει η ψυχή και τα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Χανίων το απέδειξαν με τις χορευτικές τους ικανότητες και κυρίως με τη νεανική τους ζωντάνια. Ηλικιωμένες και ηλικιωμένοι που δεν το βάζουν κάτω, ανέβηκαν στη σκηνή στην Πλατεία του Γυαλί Τζαμί, χόρεψαν με την ψυχή τους και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα αλλά κυρίως τον θαυμασμό όλων.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Στέλιος Βαλυράκης τόνισε πως σκοπός της δράσης ήταν να ενεργοποιηθούν τα οκτώ ΚΑΠΗ του δήμου, να περάσουν ευχάριστα τα μέλη τους και να παραδειγματιστούν και άλλοι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας ώστε να βγουν από τα σπίτια τους. Ο ίδιος τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας τα ΚΑΠΗ έκλεισαν είτε υπολειτουργούσαν και πλέον έχουν επανέλθει δυναμικά με σειρά δωρεάν δραστηριοτήτων.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ δεν περιορίστηκαν στους χορούς αλλά έκαναν και γυμναστική με την καθοδήγηση του φυσικοθεραπευτή των Κέντρων κ. Μιχάλη Βατσάκη ο οποίος απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες είπε πως «για να είναι το μυαλό μας γερό, πρέπει να είναι και το σώμα μας. Για να φτάσουμε τα 100 πρέπει να γυμναζόμαστε» και εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή των μελών στα δρώμενα.

Τα στελέχη του ΔΟΚΟΙΠ κάλεσαν τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσσες άνω των 58 ετών να μπουν στην μεγάλη αγκαλιά των ΚΑΠΗ, για να απολαμβάνουν τις δράσεις τους αλλά και το κλίμα χαράς και συντροφικότητας. «Είμαστε εδώ στο παλιό λιμάνι για να δείξουμε τη δυναμική σας, να δει ο κόσμος πως χορεύετε και τραγουδάτε και πως η Τρίτη ηλικία στα Χανιά είναι πρωτοπόρα» σημείωσε η διευθύντρια του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κ. Κατερίνα Κουνελάκη.

Το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος απευθυνόμενος στα μέλη των ΚΑΠΗ είπε πως «η βασική προσπάθεια είναι να περνάτε εσείς καλά. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News