Γηροκομείο στα Χανιά: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με 24 άτομα στο εδώλιο

Κρήτη
Γηροκομείο στα Χανιά: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με 24 άτομα στο εδώλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων θα κρίνει τη δικογραφία που αφορά στα πλημμελήματα στην υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά

Σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου αναμένεται να  συνεχιστεί η δίκη που αφορά σε σωρεία πλημμελημάτων για την υπόθεση του γηροκομείου της Αγίας Σκέπης, καθώς στις 27/04 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων εξέτασε τις ενστάσεις και τα αιτήματα των εμπλεκομένων.

Στη δίκη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων θα κρίνει τη δικογραφία που αφορά στα πλημμελήματα στην υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά, ενώ στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνεται η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια και  οι  γιατροί της δομής οι οποίοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης,  εργαζόμενοι της δομής και υπάλληλοι  της Αντιπεριφέρειας.

Στη μαραθώνια διαδικασία της 27ης Απριλίου που ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι, οι 19 συνήγοροι υπεράσπισης των 25 κατηγορούμενων, υπέβαλλαν μια σειρά αιτημάτων τα οποία απορρίφθηκαν όλα από την έδρα.

Πιο αναλυτικά, ουσιαστικά κερδήθηκαν όλες οι μάχες που είχε να δώσει η πολιτική αγωγή, εκπροσωπούμενη από μία δικηγόρο, Μαρία Παπαδάκη. Έτσι, απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε ένας εκ των κατηγορούμενων.

Αντίθετα, οι δηλώσεις υποστήριξης κατηγορίες που υποβλήθηκαν από τους παθόντες έγιναν όλες δεκτές, παρά τις σθεναρές αντιδράσεις των συνήγορων των κατηγορουμένων, οι σχετικές ενστάσεις των οποίων ομόφωνα απορρίφθηκαν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το δικαστήριο απέρριψε επίσης τις ενστάσεις ακυρότητας του κατηγορητηρίου που υπέβαλαν δύο υπάλληλοι της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας να δικαστούν μαζί με τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, όταν και αν η κατ’ αυτού κατηγορία καταστεί δικονομικά ώριμη, μετά μάλιστα την παρέμβαση του Αρείου Πάγου που ακύρωσε την απαλλαγή του.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί μέχρι σήμερα υπό την ίδια ιδιοκτησία και διαχείριση, παρά τις κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις.

Μεταξύ άλλων, οι  κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι η Παράβαση καθήκοντος, η Πλαστογραφία, η Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, η Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και η Δικαστική χρήση ψευδούς πιστοποιητικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News