Ανδρέας Καλαϊτζάκης: Άλλη μια νίκη για τον συνταξιούχο αθλητή ΑμεΑ από τα Χανιά

Κρήτη
Ανδρέας Καλαϊτζάκης: Άλλη μια νίκη για τον συνταξιούχο αθλητή ΑμεΑ από τα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον 7ο Μαραθώνιο Κρήτης τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία 5 χιλιόμετρα

Έναν ακόμη αγώνα πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ανδρέας Καλαϊτζάκης, ο αθλητής ΑμεΑ από τα Χανιά που συμμετέχει σε αγώνες δρόμου στην Κρήτη. Τελευταία του συμμετοχή στην οποία μάλιστα τερμάτισε πρώτος, ήταν στον 7ο Μαραθώνιο Κρήτης, στην κατηγορία 5 χιλιόμετρα που έγινε την Κυριακή στα Χανιά.

Ο 61χρονος Ανδρέας Καλαϊτζάκης μπορεί να είναι συνταξιούχος οι δραστηριότητες του όμως είναι πολλές. Είναι πρόεδρος της λέσχης για τη διάδοσή της νοηματικής γλώσσας και διδάσκει νοηματική, καθώς και ο ίδιος είναι κωφός.

Μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ για την εμπειρία του ως αθλητής ανέφερε: “Συμμετέχω παντού, σε διάφορους αγώνες δρόμου σ’ όλη την Κρήτη στην κατηγορία ΑΜΕΑ ή όχι και παίρνω πολλές καλές διακρίσεις και έπαθλα. Επίσης είμαι μέλος στον Όμιλο Βετεράνων ποδοσφαιριστών Νομού Χανίων “Γουεμπλεϋ” και εκτός από το ποδόσφαιρο προπονούμαι στο τρέξιμο, την ποδηλασία και την κολύμβηση”. Πριν από έναν χρόνο, τον Μάϊο του 2022 ο Ανδρέας Καλαϊτζάκης συμμετείχε για πρώτη φορά, ως ο μοναδικός ΑμεΑ σε έναν απαιτητικό αγώνα, στο 10ο Samaria Run μήκους 21,5 χιλιομέτρων στην περιοχή του Ομαλού όπου μάλιστα έπεσε και τραυματίστηκε στο χέρι και το γόνατο, μόλις στο 3ο χιλιόμετρο. Όμως ο Ανδρέας Καλαϊτζάκης δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε τον αγώνα στα δύσκολα μονοπάτια της Σαμαριάς και κατάφερε να διανύσει τρέχοντας τα υπόλοιπα 18,5 χιλιόμετρα και να τερματίσει παρά τον τραυματισμό του. Όπως ο ίδιος μας είπε “Ο αθλητισμός του δίνει αγάπη, υπομονή, κουράγιο, αντοχή και χαρές”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News