Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Ο Θεός να τους δικάσει» - Το ξέσπασμα της μητέρας του Γιώργου Ξυλούρη (vid)

Χανιά
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Ο Θεός να τους δικάσει» - Το ξέσπασμα της μητέρας του Γιώργου Ξυλούρη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έσπασαν τα ισόβια για τον 31 ετών Μανόλη Καλομοίρη, κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του συγχωριανού του Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια. Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο επιβάλλοντας του συνολική ποινή κάθειρξης δεκαοκτώ ετών
  • 18 χρόνια η συνολική ποινή για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη
  • Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος
  • «η αλήθεια είναι ότι παιδί μου δεν έφταιγε πουθενά»
  • «Ο Θεός να τση δικάσει»

Με την ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων που έκρινε ένοχο τον Μανόλη Καλομοίρη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του Γιώργου Ξυλούρη και την επιβολή ποινής κάθειρξης συνολικά δεκαοκτώ ετών, έπεσε το απόγευμα η αυλαία της πολύκροτης δίκης.

Το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία τον ισχυρισμό ότι ο 31 ετών κατηγορούμενος έδρασε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, αλλά αποδεχόμενο την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, γεγονός που καθόρισε την απόφαση να σπάσουν στα ισόβια.

«Εντέλει δέχτηκε το δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε, παρασύρθηκε  στην πράξη του από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Διονύσης Βέρρας.  

«Ήταν αναμενόμενο ότι τοι δικαστήριο κάτι απ’ όλα θα αναγνώριζε. Διότι ναι μεν με πέντε - δύο απέρριψε το βρασμό ψυχικής ορμής - κι αυτό σπασμένο γιατί τρεις έλεγαν ότι ήταν κατά την εκτέλεση αλλά όχι κατά την απόφαση…», τόνισε παράλληλα ο κ. Βέρρας.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή. Επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 15 ετών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τρία χρόνια για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο. 

«Τρεις εκ των δικαστών είχαν την άποψη ότι πυροβόλησαν ταυτοχρόνως. Η πλειοψηφία όμως των δικαστών απέκρουσαν αυτή την εκδοχή. Δεν θέλησαν να δεχτούν δηλαδή ότι πυροβολήσαν ταυτοχρόνως και οι δύο εμπλεκόμενοι», ανέφερε ο κ. Βέρρας.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου, είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη ενώ απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν έγινε εγκληματίας από επιλογή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News