Χανιά: Συνελήφθη 54χρονος για τη μεγάλη φωτιά στο Σφηνάρι - Επιχείρησε να κάψει ξερά κλαδιά (pics, vid)

Κρήτη
Χανιά: Συνελήφθη 54χρονος για τη μεγάλη φωτιά στο Σφηνάρι - Επιχείρησε να κάψει ξερά κλαδιά (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 54χρονος παραδέχθηκε ότι η φωτιά προκλήθηκε από δικό του λάθος - Έγιναν στάχτη συνολικά 38 στρέμματα

Ένας 54χρονος άνδρας είναι ο υπαίτιος για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου, στο Σφηνάρι Κισάμου στα Χανιά, π[ου είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη συνολικά 38 στρέμματα.

Ο 54 χρόνος που είναι κάτοικος Σφηναρίου, παραδέχτηκε στους άνδρες του ανακριτικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας πως η φωτιά ξεκίνησε από λάθος δικό του, στην προσπάθεια του να κάψει ξερά κλαδιά και γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ξεκίνησε η διαδικασία του αυτοφώρου και αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η κατάθεση του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καθώς το έργο τους δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 11 οχήματα και 26 υπαλλήλους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων και 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ με 10 άτομα.

Η φωτιά έχει κάψει 13 στρέμματα χορτολιβαδική έκταση και 25 στρέμματα καλλιέργειες, χωρίς να κινδυνέψουν άνθρωποι ή κατοικίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News