Γηροκομείο στα Χανιά: «Κόλαφος» ο εισαγγελέας για τους 7 βασικούς κατηγορούμενος

Χανιά
Γηροκομείο στα Χανιά: «Κόλαφος» ο εισαγγελέας για τους 7 βασικούς κατηγορούμενος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», αλλά και για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελούμενη με πράξεις με παραλείψεις, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία, στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης

«Κόλαφος» είναι ο αρμόδιος εισαγγελέας για την σοκαριστική υπόθεση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Χανιά η οποία προκάλεσε σάλο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες και οι «7» βασικοί κατηγορούμενοι (οι 4 εκ των οποίων είναι προφυλακισμένοι). Πρόκειται για τις ιδιοκτήτριες του γηροκομείου (μητέρα και κόρη), δύο γιατρούς και τρεις εργαζομένους. Οι τέσσερις πρώτοι είναι προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι τρεις εργαζόμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους.

Οι αποδιδόμενες πράξεις αφορούν στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2009 έως τον Μάιο του 2021, ενώ ο εισαγγελέας αναφέρεται συνολικά σε 35 ηλικιωμένους τροφίμους.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», αλλά και για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελούμενη με πράξεις με παραλείψεις, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία, στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών αναμένεται να αποφανθεί για την παραπομπή (ή μη) των ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News