Χανιά: Αποτροπιασμός με τα δεμένα σκυλιά και το άλογο - «Τα ζώα ούρλιαζαν από την πείνα και την εγκατάλειψη»

Κρήτη
Χανιά: Αποτροπιασμός με τα δεμένα σκυλιά και το άλογο - «Τα ζώα ούρλιαζαν από την πείνα και την εγκατάλειψη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεμένα και σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν 14 σκυλιά και ένα άλογο - «Τα σκυλιά ούρλιαζαν από την πείνα και την εγκατάλειψη», είπαν άνθρωποι της περιοχής του δήμου Πλατανιά, οι οποίοι και ενημέρωσαν εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων

Μια ακόμα υπόθεση κακομεταχείρισης ζώων συντροφιάς αποκαλύφθηκε στα Χανιά, αυτή τη φορά σε χωριό του δήμου Πλατανιά. Δέκα σκυλιά, τέσσερα κουταβάκια και ένα άλογο, βρέθηκαν σύμφωνα με καταγγελία φιλόζωων, σε αγρόκτημα σε άθλιες συνθήκες, υποσιτισμένα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Η καταγγελία έγινε από την κ. Λήδα Σηφοδασκαλάκη, μέλος φιλοζωϊκού σωματείου της πόλης, μετά τον εντοπισμό των ζώων στο αγρόκτημα ιδιοκτησίας 56χρονου, σε διαμορφωμένο πρόχειρα χώρο, χωρίς σκέπαστρο και με ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής για τα τετράποδα. Επρόκειτο για την ακρίβεια για ένα παλιό χοιροστάσιο, ο ιδιοκτήτης του οποίου φιλοξενούσε εκεί τα δέκα ενήλικά σκυλιά, τα τέσσερα κουταβάκια και ένα άλογο. Η κ. Σηφοδασκαλάκη, η οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει ασχοληθεί ενεργά με την προστασία των ζώων, μίλησε για σοκαριστικές εικόνες.

Όπως υποστήριξε, τα σκυλιά ήταν αποστεωμένα, δεμένα με αλυσίδες και όσα βρίσκονταν στον υπαίθριο χώρο είχαν αντί για κατάλυμα, ξύλα και παλέτες. Στο χώρο σύμφωνα με την καταγγελία επικρατούσε αφόρητη δυσοσμία, υπήρχαν δίπλα στα σκυλιά τα περιττώματα τους ενώ σε πλαστικά μπολ το νερό ήταν εμφανώς ακατάλληλο. Ένα από τα σκυλιά είχε πρόσφατα γεννήσει και τα μικρά κουτάβια βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, χωρίς την παραμικρή φροντίδα. «Τα σκυλιά ούρλιαζαν από την πείνα και την εγκατάλειψη», είπαν άνθρωποι της περιοχής του δήμου Πλατανιά, οι οποίοι και ενημέρωσαν εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων.

Για τη νέα υπόθεση κακομεταχείρισης ζώων ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά άνδρες του οποίου μετέβησαν στο σημείο το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας για να διαπιστώσουν αν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα. Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος στο οποίο φιλοξενούνταν τα σκυλιά και το άλογο, εντοπίστηκε και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας 

«Συνελήφθη, ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς, στα Χανιά

Συνελήφθη, χθες (10.04.2023) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, ο συλληφθείς σε περιοχή του ανωτέρου Δήμου, διατηρούσε ζώα συντροφιάς (σκυλιά και άλογο), τα οποία ζούσαν σε μη κατάλληλες συνθήκες ευζωίας με συνέπεια την παθητική κακοποίηση τους.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News