Ανακύκλωση στα Χανιά: Αυτό είναι το σύγχρονο, «πράσινο» μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων

Χανιά
Ανακύκλωση στα Χανιά: Αυτό είναι το σύγχρονο, «πράσινο» μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο επικοινωνιακό πρόγραμμα ανακύκλωσης εγκαινιάζει ο δήμος Χανίων και η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών - Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το πρόγραμμα Συμμετέχω στην πρόληψη και πρόκληση, εστιάζει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση αποβλήτων συγκεκριμένων κατηγοριών

Μια νέα καμπάνια που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση περισσότερων πολιτών πάνω σε θέματα διαλογής αποβλήτων στην πηγή, περιορισμού των οικιακών αποβλήτων και ανακύκλωσης, πραγματοποιεί η ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά ενεργοποιώντας όλους τους τρόπους δράσης με έμφαση στις βιωματικές.

«Αυτό το πρόγραμμα είναι σύμφωνο με το τοπικό σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων του δήμου Χανίων και έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης της στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης δήμου Χανίων», σημειώνει η υποδιευθύντρια Μεταφορών Επικινδύνων Υλικών Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΕΔΙΣΑ, Μαρία Φλεμετάκη.

Πρόκειται για το χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα με τίτλο Συμμετέχω στην πρόληψη και πρόκληση. Ο δήμος Χανίων έχοντας εντάξει εδώ και χρόνια στην καθημερινότητα των δημοτών την ανακύκλωση, προχωρά σε νέες δράσεις για την ενίσχυση της , με πιο πρόσφατη την εφαρμογή σε επιλεκτικά σημεία και περιοχές, της διαχείρισης των βιοαποβλήτων. Στόχος για την ΔΕΔΙΣΑ είναι οι δημότες να φτάσουν στο επίπεδο ασυνείδητης ενεργού δράσης, κάνοντας επί της ουσίας την ανακύκλωση, αυτονόητο κομμάτι της καθημερινότητας τους. «Προτεραιότητα μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου – Πρόεδρος ΔΕΔΙΣΑ Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης. Στην ίδια σελίδα, ο Γενικός Διευθυντής ΔΕΔΙΣΑ, Κώστας Πατεράκης, προσθέτει πως «στο επίπεδο αυτό θέλουμε να φτάσουμε. Αφορά πολίτες στους οποίους η ανακύκλωση είναι ρουτίνα».

Το πρόγραμμα Συμμετέχω στην πρόληψη και πρόκληση είναι το πρώτο επικοινωνιακό πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιεί η ΔΕΔΙΣΑ.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News