Χανιά: Αναζητείται λύση για την υποστελέχωση του νοσοκομείου - «Κραυγή» αγωνίας για την Ορθοπεδική Κλινική (vid)

Κρήτη
Χανιά: Αναζητείται λύση για την υποστελέχωση του νοσοκομείου - «Κραυγή» αγωνίας για την Ορθοπεδική Κλινική (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο ακόμη γιατροί μονιμοποιήθηκαν και μαζί με τους επικουρικούς είναι σύμφωνα με τον διοικητή Γιώργο Μπέα, το 90% των οργανικών θέσεων. Η παραίτηση ωστόσο μιας γιατρού, λόγο υποψηφιότητας της στις εθνικές εκλογές και ενός ακόμη που επέλεξε να εγκαταλείψει το δημόσιο σύστημα υγείας και να υπηρετήσει ως ιδιώτης, ήρθαν να εντείνουν ένα ήδη δυσμενές κλίμα
  • Πρόσληψη οκτώ γιατρών για να καλυφθούν τα κενά στο νοσηλευτικό ίδρυμα
  • Παραιτήσεις γιατρών κάνουν δυσμενές το κλίμα στο νοσοκομείο
  • Κραυγή αγωνίας για την Ορθοπεδική Κλινική
  • Σε ευρεία σύσκεψη οι εναλλακτικές λύσεις

Λύση για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Χανίων και κυρίως της Ορθοπεδικής Κλινικής αναζητά η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον διευθυντή της κλινικής και τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας. 

Από τις οκτώ νέες προσλήψεις γιατρών που σύντομα αναλαμβάνουν καθήκοντα, καλύπτεται μόλις μία από τις κενές θέσεις της ορθοπεδικής, από έναν επιμελητή Β'.

Δύο ακόμη γιατροί μονιμοποιήθηκαν και μαζί με τους επικουρικούς είναι σύμφωνα με τον διοικητή Γιώργο Μπέα, το 90% των οργανικών θέσεων. Η παραίτηση ωστόσο μιας γιατρού, λόγο υποψηφιότητας της στις εθνικές εκλογές και ενός ακόμη που επέλεξε να εγκαταλείψει το δημόσιο σύστημα υγείας και να υπηρετήσει ως ιδιώτης, ήρθαν να εντείνουν ένα ήδη δυσμενές κλίμα.

Έτσι στην παρούσα φάση αυτό που επείγει για την διοίκηση, είναι η διαχείριση των ελλείψεων στην Ορθοπεδική Κλινική. Όπως είπε ο κ. Μπέας στο neakriti.gr, «υπήρξαν έκτακτα γεγονότα τα οποία μας επιβάλουν να πάρουμε αποφάσεις για ειδικές συνθήκες. Δεν είναι μια νορμάλ κατάσταση. Το υπουργείο Υγείας, μας έχει εγκρίνει ότι έχουμε ζητήσει. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά».

Οι γιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων, υψώνουν εδώ και καιρό κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση χτυπώντας καμπανάκι εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου που θα σημάνει αυτόματα και αύξηση των περιστατικών. Μόνο την τελευταία πενταετία στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου Χανίων, νοσηλεύθηκαν 8.469 ασθενείς, έγιναν 7.300 χειρουργεία, 48.325 τακτικά ιατρεία, 12.266 απογευματινά ιατρεία ενώ αντιμετωπίστηκαν 73.000 επείγοντα περιστατικά.

Ο κ. Κυριάκος Γραμματικόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του νοσοκομείου Χανίων, περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι η υποστελέχωση θα αποτυπωθεί στους ασθενείς. «Όταν οι γιατροί δεν θα μπορούν να δουλέψουν, όταν θα λένε δε μπορώ να βάλω παραπάνω χειρουργεία, αφού δε μπορούν να αποκτήσουν υπεράνθρωπες δυνάμεις, τότε η κατάσταση θα έχει φτάσει στο απροχώρητο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με σοβαρές ελλείψεις λειτουργούν και οι παθολογικές κλινικές, οριακά καλύπτονται οι εφημερίες στην παιδιατρική ενώ μεγάλη πίεση δέχεται η νεφρολογική κλινική. Σε σύσκεψη με την συμμετοχή του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, του προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου, του διευθυντή και των γιατρών της ορθοπεδικής κλινικής, συμφωνήθηκαν εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην παρατηρηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της κλινικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News