Χανιά

Καθυστερεί η επέκταση του Βιολογικού Βόρειου Άξονα - Αυξημένες οι ανάγκες λόγω ραγδαίας αύξησης του τουρισμού

Με την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης, ο Βιολογικός Καθαρισμός θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες 100.000 κατοίκων για τα επόμενα σαράντα χρόνια

Επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού του Βόρειου Άξονα των Χανίων ζητά η ΔΕΥΑΒΑ επισημαίνοντας πως σε αυτήν στηρίζεται η διασφάλιση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου. Το έργο καλύπτει σημαντικό τμήμα των αναγκών του δήμου Χανίων ενώ εγγυάται την διαχείριση των αυξημένων αναγκών του τουριστικού δήμου Πλατανιά για τα επόμενα τουλάχιστον είκοσι χρόνια.

Δεκατέσσερις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την επέκταση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στο Γεράνι, προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδο των εργασιών. Η κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού του δήμου Πλατανιά τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών που καταφθάνουν πολλαπλασιάζει τις ανάγκες διαχείρισης των λυμάτων και πιθανή παράταση του χρόνου αποπεράτωσης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

«Το έργο του βιολογικού είναι ένα έργο κομβικής σημασίας για τις υποδομές του δήμου Πλατανιά αλλά και ευρύτερα του νομού Χανίων διότι επεξεργάζεται το 40% των λυμάτων του δήμου Χανίων άρα είμαστε η ψυχή όλου του κόλπου των Χανίων. Αν κάτι δεν πάει καλά θα την πληρώσει όλο το παραλιακό μέτωπο» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειου Άξονα παρακολουθεί στενά το έργο που είναι μείζονος σημασίας για όλο το παραλιακό μέτωπο από τον Κλαδισό μέχρι το Κολυμπάρι. «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε .Πιέζουμε τον κατασκευαστή να επιταχύνει τις διαδικασίες ,είμαστε σε διαρκείς συζητήσεις και αναζητήσεις λύσεων σε ό,τι πρόβλημα προκύπτει» σημείωσε ο κ. Μαυρογένης.

Η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού του Βόρειου Άξονα αυξάνει τη δυναμικότητά του και με την ολοκλήρωσή του θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες 100.000 κατοίκων για τα επόμενα σαράντα χρόνια.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΔΕΥΑΒΑ επιχειρεί με σειρά μέτρων να αντιμετωπίσει τα κενά από ανείσπρακτες οφειλές. Όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, «κάποιες φορές η διοίκηση είναι αναγκασμένη να τα αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη δυσμενή συμπεριφορά απέναντι στους καταναλωτές τους οποίους παρακαλούμε και αφαιρούμε κάποιες φορές και τα ρολόγια για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο σύνολο πλέον του δήμου στις υποχρεώσεις μας».

Αυτή τη στιγμή η ΔΕΥΑΒΑ εκτελεί έργα 30 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση των υδρομέτρων με σύγχρονα ηλεκτρονικά που διασφαλίζουν τη λειτουργία τους χωρίς διαρροές και χωρίς πιθανές παρεμβάσεις από καταναλωτές.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια