Η βία «διδάσκεται» από τους γονείς στα παιδιά - Tρίτη η Κρήτη πανελλαδικά σε περιστατικά

Κρήτη
Η βία «διδάσκεται» από τους γονείς στα παιδιά - Tρίτη η Κρήτη πανελλαδικά σε περιστατικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ημερίδα για τις επιπτώσεις της βίας στα παιδιά παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες της ψυχικής υγείας

Παιδιά που βιώνουν καταστάσεις βίας μέσα στην οικογένεια, είναι πιθανοί θύτες ως ενήλικες. Τα δε τραύματα στην ψυχή τους, κυρίως όταν ζουν σε ένα περιβάλλον ψυχολογικής και λεκτικής βίας, μένουν για πάντα ανοιχτά. Η γνωστή οικογενειακή σύμβουλος Τένια Μακρή, σε ημερίδα με θέμα «Η βία διδάσκεται από τους γονείς στα παιδιά», ανέπτυξε τις πιθανές επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών.

Η ψυχολογική βία είναι σύμφωνα με την Τένια Μακρή μια από τις χειρότερες μορφές βίας. Το πρότυπο της μητέρας είναι το πιο ισχυρό για τα κορίτσια ενώ κάθε συμπεριφορά του πατέρα αντανακλά στο μέλλον στις προσωπικές επιλογές κάθε γυναίκας.

Περιπτώσεις παιδιών που έπεσαν θύματα ασέλγειας, κακοποίησης , ακόμη και μαστροπείας, θα είχαν αποφευχθεί αν μεγάλωναν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών.

Σήμερα η Κρήτη, είναι η τρίτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε περιστατικά βίας .Ταυτόχρονα στα Χανιά, καταγράφεται ανησυχητική αύξηση της παιδικής κακοποίησης.

Την ημερίδα για τις επιπτώσεις της βίας στα παιδιά παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News