Χανιά

Βρήκε «στέγη» στο νοσοκομείο Χανίων το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ

Είχε προηγηθεί ενημέρωση από το Σωματείο Εργαζομένων της βουλευτού Χανίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΚΑΒ, έδειξε από την πρώτη στιγμή διάθεση να προωθήσει το σχετικό αίτημα

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανέγερση κέντρου του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ εντός της έκτασης του νοσοκομείου Χανίων, έγινε με την απόφαση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος να του παραχωρήσει χώρο βορειοανατολικά των εγκαταστάσεων του, κοντά στο ελικοδρόμιο. Μετά από επίμονες προσπάθειες της διεύθυνσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και του Σωματείου Εργαζομένων και με δεδομένο ότι προηγούμενο αίτημα για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ είχε απορριφθεί λόγο μη εξασφαλισμένου χώρου, το διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος ήρθε να δώσει τη λύση και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση από το Σωματείο Εργαζομένων της βουλευτού Χανίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΚΑΒ, έδειξε από την πρώτη στιγμή διάθεση να προωθήσει το σχετικό αίτημα. Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέας έλαβε την έγκριση του διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, είχε επαφές με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου και κατέληξαν στην από κοινού προώθηση του έργου, κρίνοντας το ως εξαιρετικά σημαντικό.

Χθες, σε συνάντηση του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Γιαννακουδάκη, του διευθυντή του ΕΚΑΒ Χανίων κ. Στέλιου Βαρβαντάκη και εκπροσώπου των εργαζομένων με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Μπέα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην παραχώρηση ενώ εκφράστηκαν ευχαριστίες στο πρόσωπο του κ. Μπέα για την θετική εισήγηση του. Ο τελευταίος εξήγησε ότι ο ανεκμετάλλευτος χώρος του νοσηλευτικού ιδρύματος δίνει δυνατότητες τονίζοντας πως η δημιουργία κέντρου του ΕΚΑΒ δεν θα επηρεάσει την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη έκταση εκατό εβδομήντα έξι στρεμμάτων που ήταν δωρεά του οργανισμού διαχείρισης μοναστηριακής περιουσίας. Έχει μια κάλυψη περί τα 15.000 τετραγωνικά σε στεγασμένους χώρους 55.000 τ.μ. Έτσι λοιπόν στο βορειοανατολικό τμήμα και πολύ μακριά από το νοσοκομείο, μπορούν να δημιουργηθούν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Χανίων» υπογράμμισε ο κ. Μπέας.

Η έκταση που παραχωρήθηκε για χρήση από το ΕΚΑΒ , έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται μια ανάσα από τις εξόδους στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και στα δύο ρεύματα και ταυτόχρονα να είναι κοντά στην πόλη. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μπέα, αυτές οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν τις διοικητικές υπηρεσίες ,τις υπηρεσίες ανάπαυσης του προσωπικού ,το λειτουργικό τους, όπως επίσης κέντρο εκπαίδευσης και κέντρο συντήρησης για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.
Ο τομέας Χανίων του ΕΚΑΒ για προχωρήσει η σύμβαση παραχώρησης της χρήσης του οικοπέδου, θα πρέπει να υποβάλλει στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου Χανίων μελέτη και τεχνική έκθεση, άδεια ανέγερσης των εγκαταστάσεων και τοπογραφικό με οριοθέτηση του τμήματος του χώρου που θα παραχωρηθεί .Σήμερα ο τομέας Χανίων του ΕΚΑΒ στεγάζεται σε κτήριο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στη λεωφόρο Σούδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια