Χανιά

Γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά: Κατηγορούμενος και ο Νίκος Καλογερής - Η δίκη πήρε αναβολή για τις 26 Απριλίου

Η δίκη που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, αναβλήθηκε για Τρίτη φορά και αναμένεται να διεξαχθεί στις 26 Απριλίου

Σε δίκη για την υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων παραπέμπεται τελικά και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης με προσφυγή του είχε πετύχει την απαλλαγή του με βούλευμα από το δικαστικό συμβούλιο. Στη συνέχεια ωστόσο, υπήρξε αίτημα αναίρεσης για την εξαίρεσή του από το κατηγορητήριο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το σκεπτικό -σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ - ότι δεν μπορεί να παραπέμπεται ο προκάτοχος του κ. Καλογερή Απόστολος Βουλγαράκης και να απαλλάσσεται ο νυν  Αντιπεριφερειάρχης.

Ο Άρειος Πάγος συζήτησε το αίτημα του Εισαγγελέα και το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαρτίου, δημοσιεύθηκε η απόφαση που ανοίγει τον δρόμο στην παραπομπή του.

Πρόκειται για μια από τις τρεις δικογραφίες, που αφορούν στην επίμαχη ιδιωτική δομή,  με 25 κατηγορούμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού πιστοποιητικού, αλλά και της έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, της ηθικής αυτουργίας στην έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού, καθώς και της δικαστικής χρήσης ψευδούς πιστοποιητικού.

Έτσι, η δίκη που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, αναβλήθηκε για τρίτη φορά και αναμένεται να διεξαχθεί στις 26 Απριλίου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι προσωρινά κρατούμενοι παραμένουν εδώ και 13 μήνες, οι ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής και δύο γιατροί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια