Κραυγή αγωνίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Χανίων - Μόλις 3 ασθενοφόρα για 170.000 κατοίκους (vid)

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Χανίων - Μόλις 3 ασθενοφόρα για 170.000 κατοίκους (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημόσια υγεία και στην Κρήτη παραμένει ο μεγάλος ασθενής - Υποστελεχωμένα τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού

Κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση και την υποβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης ύψωσαν χθες Παρασκευή 10 Μαρτίου, οι υγειονομικοί του νησιού, στην παγκρήτια κινητοποίηση τους στα Χανιά. Γιατροί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ, περιέγραψαν με μελανά χρώματα τις συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας κάνοντας λόγο για οριακές καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Κλινικές που λειτουργούν οριακά. Γιατροί εξουθενωμένοι. Κενά που μένουν για χρόνια ακάλυπτα. Η δημόσια υγεία και στην Κρήτη παραμένει ο μεγάλος ασθενής. Στην παγκρήτια κινητοποίηση των υγειονομικών στα Χανιά η οργή ξεχείλισε.

Συνδικαλιστές της υγείας καταγγέλλουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και στερεί από τους πολίτες το πολυτιμότερο

Με μόλις τρία ασθενοφόρα ανά βάρδια καλύπτονται οι ανάγκες του Χανιώτικου πληθυσμού, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ περιγράφοντας την οριακή κατάσταση λειτουργίας του τομέα Χανίων.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ απευθύνουν έκκληση για τη στελέχωση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με ιατρικό προσωπικό, τονίζοντας πως οι ασθενείς φλερτάρουν με τον θάνατο.

Γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης και στο ΕΚΑΒ αλλά και φαρμακοποιοί, διαδήλωσαν στους δρόμους των Χανίων για δωρεάν σύστημα υγείας για όλους ,στέλνοντας ταυτόχρονα το δικό τους μήνυμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News