Χανιά: Πώς «έπεσε» στα χέρια της αστυνομίας ο 52χρονος που αγόραζε οστά και τα πουλούσε ως «λείψανα αγίων» (vid)

Χανιά
Χανιά: Πώς «έπεσε» στα χέρια της αστυνομίας ο 52χρονος που αγόραζε οστά και τα πουλούσε ως «λείψανα αγίων» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

52χρονος φροντιστής με αδυναμία στα «λείψανα αγίων» - Συνελήφθη για απάτη και παραβάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων

Λείψανα αγίων, ιερατικά κοσμήματα και εικόνες, διέθετε μέσω διαδικτύου ένας 52χρονος στα Χανιά ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχε το Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου.

Ο 52χρονος, πιάστηκε την ώρα που πουλούσε σε υποτιθέμενο αγοραστή, προθήκες που περιείχαν τμήματα οστών, τα οποία όπως ισχυριζόταν, ανήκαν σε Αγίους της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χανίων κατηγορούμενος για απάτη, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αρχαιοτήτων, αφέθηκε όμως ελεύθερος ενώ δόθηκε εντολή για συνέχιση της έρευνας.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, το πάθος του για τα λείψανα Αγίων της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ήταν αυτό που τον ώθησε σε παράνομες αγοραπωλησίες μέσω διαδικτύου.

Ο 52χρονος Χανιώτης, εργαζόμενος ως φροντιστής σε προνοιακή δομή, φέρεται να είχε αγοράσει τμήματα οστών από γνωστή πλατφόρμα αγοραπωλησιών διαφόρων αντικειμένων, τα οποία επιχειρούσε να διαθέσει σε ενδιαφερόμενους, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Οι πληροφορίες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου αξιοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, οι οποίοι σε οργανωμένη επιχείρηση στην Πλατεία Δικαστηρίων το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, συνέλαβαν τον 52χρονο.

Αστυνομικός, προσέγγισε τον κατηγορούμενο από μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει επτά προθήκες με δεκαεπτά οστά Αγίων, έναντι του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ. Το ραντεβού κλείστηκε στην Πλατεία Δικαστηρίων όπου ο αστυνομικός πλήρωσε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα τον 52χρονο φροντιστή για την αγορά των προθηκών με τα οστά. Λίγο αργότερα άνδρες της Ασφάλειας του πέρασαν χειροπέδες.

Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του 52χρονου, όπου βρέθηκαν ακόμη δεκαεννέα προθήκες που περιείχαν λείψανα, οστά και μέρη οστών, εικόνες Αγίων, ιερατικά κοσμήματα και ένας σταυρός ενώ κατασχέθηκε κι ένα πιστόλι, οικογενειακό κειμήλιο του συλληφθέντα,  δύο γεμιστήρες και διακόσια επτά φυσίγγια.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων κλήθηκε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για ιερά λείψανα Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα κατασχεμένα λείψανα, οστά και τμήματα οστών, αναμένεται να σταλούν σε ειδικά εργαστήρια πραγματογνωμόνων για να διαπιστωθεί αν εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News