default-image

Εικόνες ντροπής στα Χανιά: Σωροί σκουπιδιών «φιγουράρουν» σε πεζοδρόμια και δρόμους (pics)

Κρήτη
Εικόνες ντροπής στα Χανιά: Σωροί σκουπιδιών «φιγουράρουν» σε πεζοδρόμια και δρόμους (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασυνείδητοι πολίτες αφήνουν σωρούς σκουπιδιών σε διάφορα σημεία του δήμου Αποκόρωνα

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο δήμος Αποκόρωνα στα Χανιά, με δεκάδες σκουπίδια να φιγουράρουν σε διάφορα σημεία αποτελώντας εστία μόλυνσης.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, απευθύνει έκκληση για τον περιορισμό των ογκωδών, μπαζών και λοιπών απορριμμάτων που ανεξέλεγκτα και απρόκλητα.

Η δημοτική αρχή στα πλαίσια του σχεδιασμού της, για την πρόληψη – μείωση αποβλήτων και γενικότερα, έχει πάρει μια σειρά μέτρων για τη διαχείριση των αποβλήτων, με την αύξηση του στόλου των οχημάτων, πρόσληψη προσωπικού, αγορά κάδων, ανάθεση έργου σε ιδιώτη εργολάβο κ.α., με τα μέσα που διαθέτει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι δημότες παρακαλούνται να τοποθετούν τα σκουπίδια εντός των κάδων ( πράσινους, μπλε, κίτρινους) και να μην εγκαταλείπουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα στους δρόμους και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 28253- 40321,336 (ώρες γραφείου), προκειμένου να ρυθμίζεται η  απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων καθώς και να δίνονται περαιτέρω οδηγίες διευκόλυνσης του έργου της αποκομιδής.

Σε περίπτωση που τα απορρίμματα ( ογκώδη) βρίσκονται σε ιδιωτική έκταση, καλείται ο ιδιοκτήτης να τα απομακρύνει και σε μη συμμόρφωσή του, συλλέγονται από τον δήμο και απαιτείται ανάλογη αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου μια υποχρεώνει αυτόν να καταβάλει υπέρ του δήμου και το προβλεπόμενο ειδικό τέλος αποκομιδής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News