«Το έγκλημα στα Τέμπη, δε θα ξεχαστεί» - Νέα μαζική διαμαρτυρία στα Χανιά για τα θύματα της τραγωδία (pics)

Κρήτη
«Το έγκλημα στα Τέμπη, δε θα ξεχαστεί» - Νέα μαζική διαμαρτυρία στα Χανιά για τα θύματα της τραγωδία (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο μαζικό συλλαλητήριο στα Χανιά – Εικόνες από την αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Αγοράς

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον πενήντα πέντε νέους ανθρώπους. Σήμερα το απόγευμα συνδικαλιστικά σωματεία οργάνωσαν μια ακόμα συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους των Χανίων ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες, ενώ αύριο, ημέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, έχει προγραμματιστεί νέο συλλαλητήριο στις δέκα το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από το Εργατικό Κέντρο, τα πρωτοβάθμια σωματεία, μαθητές και μαζικούς φορείς.

Το μήνυμα που επιχειρούν να στείλουν οι διαμαρτυρόμενοι, είναι πως η ελληνική κοινωνία απαιτεί εδώ και τώρα να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της εθνικής τραγωδίας και να μην υπάρξει η παραμικρή συγκάλυψη. Ζητούν σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μαζικές μεταφορές και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα».

Οι μαθητές που κινητοποιήθηκαν και την περασμένη Δευτέρα έχουν ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους στους δρόμους των Χανίων για αύριο.

Στο πλευρό τους θα βρίσκονται και εκπαιδευτικοί που στην πλειοψηφία τους θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. «Να δώσουμε την μάχη της απεργιακής κινητοποίησης για όλους όσοι έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας» τονίζεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα που εξέδωσαν οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Σημειώνουν δε πως «ότι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα».

Καθημερινές ωστόσο είναι οι ανακοινώσεις συλλόγων και φορέων που διαμαρτύρονται για τις φονικές παραλείψεις της τελευταίας εικοσαετίας. Το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι όπως αναφέρουν συνδικαλιστές, σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος όλων ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News